Ocupat mai mult cu Bucureștiul și alte deplasări, Oprișan și-a făcut timp să mai treacă și pe la SRI Vrancea

0
1978
Nu știm câți politicieni de la nivel central sau din județe sunt atașați de Serviciul Român de Informații, dar sigur șeful PSD Vrancea, Marian Oprișan, are o mare slăbiciune pentru această instituție. Și are ușa mereu deschisă, după cum am observat, de-a lungul anilor. Ieri după-amiază, șeful pesediștilor vrânceni a petrecut câteva ore în sediul Secției SRI Vrancea. Nu e prima dată, dar nu mai fusese văzut de ceva timp pe acolo. Nu știm ce a căutat/ făcut Oprișan în sediul SRI Vrancea (și în ce calitate/ context), bineînțeles. Putem doar să întrebăm: o fi vorbit despre alegerile prezidențiale?/ o fi dat vreo notă informativă?/ o fi căutat vreun dosar?/ o fi scris ceva?/ a mai dat vreo dispoziție?/ ș.a.m.d. Instituția este în plin proces de reorganizare, Secția SRI Vrancea fiind inclusă în Direcția Regională de Informații Moldova Sud, cu sediul la Galați.
A fost și ceva agitație în rândul angajaților SRI, din cauza mașinii parcate de Oprișan, în stilul caracteristic: pe loc interzis, chiar în fața scărilor de la intrarea în sediu. Angajații ”neștiutori” s-au liniștit repede, când au aflat al cui este bolidul (de fapt, cine îl conduce, că nu este pe numele lui Oprișan, cum bine se știe).
Acum așa, poate mai mult retoric, îi întrebăm public pe cei de la SRI: care a fost scopul vizitei președintelui PSD Vrancea la SRI Vrancea, cu 3 zile înainte de data alegerilor prezidențiale? Pariu că a fost în calitate oficială, normală, potrivit activităților legate de colaborarea instituțională, legală, între SRI și CJ Vrancea?…
PS – După descinderea de la SRI, ”încărcat” informativ, Marian Oprișan l-a sunat pe jurnalistul Sebastian Oancea, deranjat de un material de presă care nici măcar nu a fost publicat!!?