Observator news: O elevă din Focșani a ajuns la Psihiatrie, cu crize. Mama ei o acuză pe profesoara de matematică de starea fetei

0
813

Mama unei liceene din Focşani acuză o profesoară că i-a terorizat fata. Eleva face des crize din cauza stresului de la şcoală, a ajuns la Spitalul de Psihiatrie şi e sub atenta observaţie a psihologilor. Directoarea şi-a dat demisia după ce echipa Observator a prezentat cazul şefilor inspectoratului şcolar.

Starea fetei ar fi provocată, spune mama, de stresul de la şcoală şi de unul dintre dascăli. „Când se deschide subiectul de matematică, de profesor de matematică, și dacă aude doar, îi încep spasmele alea urâte până cade jos din picioare”, susține mama elevei. Femeia acuză profesoara de matematică de comportament violent, care ar fi început în timpul orelor online şi s-ar fi accentuat după întoarcerea în bănci.

Mama elevei: De câte ori i se dădea o testare, îi stătea la bancă, ia să te văd cât de deșteaptă ești, buşea cu palmă în bancă. Dacă greșea ceva, nu mergea să îi explice să o ajute, îi bușea cu palma în masă și o făcea și proastă. O jignea. Dânsa i-a smuls caietul fetiței din faţă, a mers cu caietul la tablă și a scris ceea ce a scris pe caiet pe tablă și le-a spus copiilor din clasă, vedeți cât de deșteaptă e, copii, că nu e în stare să facă un exercițiu de clasa a patra, și aici a clacat, a început să tremure foarte tare.

Aşa a ajuns la Spitalul de Psihiatrie, unde un medic i-a pus diagnosticul de tulburare provocată de un factor de stres. Din acel moment, fata nu a mai pus piciorul în şcoală. „Nu am lăsat o să mai meargă, i-a indicat și domnul doctor să nu mai meargă”, ne-a spus mama copilei. Starea fetei s-a deteriorat atât de tare încât mama, de teamă să nu facă vreun gest extrem, şi-a dat demisia şi o păzeşte acasă. Profesoara se apără şi spune că tânăra a fost transferată de la un liceu mai slab şi are note mici la şcoală.

Aurora Cojocariu, profesoara de matematică: Răspund de faptele mele și dacă voi fi găsită vinovată voi plăti. Dar consider că mi-am făcut datoria și copiii aceștia îmi sunt dragi și le predau cu drag matematică. (sursa: Observator news)

Întregul material de presă îl găsiți pe observatornews.ro.