Oamenii se mobilizează și la Adjud, pentru ajutorarea cadrelor medicale, în primul rând: donații de materiale, echipamente și dezinfectanți, transport gratuit cu taxiul

0
867
Și comunitatea din Adjud s-a mobilizat pentru sprijinirea cadrelor medicale de la Spitalul Municipal, precum și a personalului instituțiilor MAI. Se fac donații de materiale de protecție și dezinfectanți, se fac apeluri publice și online, persoanele vulnerabile sunt ajutate cu ceea ce au nevoie etc. Pe Facebook s-a creat un grup intitulat Spital Adjud&Focsani – Covid 19, care are drept scop sprijinirea cadrelor medicale de la spital în lupta cu noul coronavirus. Și mulți oameni au răspuns, deja, inițiativei civice. ”Acest grup a fost făcut pentru a strânge fonduri pentru Spitalul Adjud și spitale din Focșani și este despre oameni și cum ne putem uni pentru a ajuta. Trebuie să fim solidari și raționali, oricine drag nouă poate ajunge la unul din aceste spitale. De asemenea, această campanie a fost făcută la inițiativa mea și NU este implicat niciun partid politic, mi-aș dori ca oamenii politici să își poarte bătăliile după ce se termină această criză. În acest moment, avem suma de 11449 Ron, din care o să plătim combinezoanele din Timișoara. Sunt în discuții cu o noua fabrică, care sper să ne poată ajuta cu o altă serie de combinezoane. Suntem în proces de căutare: mănuși, măști și botoși, toate trebuie omologate de către Ministerul Sănătății, nu sunt acceptate cele fabricate de către diverse croitorii, pentru că procesul de sterilizare este foarte anevoios. De asemenea, îmi doresc să îi ajutam și pe cei din cadrul Serviciului de Ambulanță, pentru ei căutăm un aparat de nebulizare pentru dezinfectarea ambulanțelor.”, a scris inițiatoarea grupului, Florentina Ifrim.
Donațiile în bani se pot face:
1.Revolut – 0741080607
2.ING – RO22INGB0000999910202781 – Florentina Ifrim
3.Cash – sediul Orange din Adjud, luni-vineri, orele 9-17 (Andrei Mihu).
De asemenea, urmând exemplul Focșaniului, câțiva taximetriști din orașul de pe Trotuș au anunțat că vor transporta gratuit cadrele medicale. ”Cadrele medicale au transport gratuit. Pot suna la următoarele numere: Taxi Dan Vald 0748973614; Taxi Kenzo 0743827243; Taxi Marius 0763081230; Taxi Mihai 0747755326.”, se anunță pe Facebook.