Oamenii legii au destructurat o grupare care se ocupa de traficul de droguri de mare risc. Polițiștii vrânceni, implicați în operațiune

0
1735

La datele de 09 și 10.03.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea pentru o durată de 24 ore a patru inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile a produce efecte psihoactive, fără a deține autorizație.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada octombrie 2022 – martie 2023, cei patru inculpați, din județele Iași, Suceava și Cluj, au comercializat, în repetate rânduri, droguri de risc (canabis), droguri de mare risc (JWH 210 și heroină) și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive (3-CMC) consumatorilor de astfel de substanțe de pe raza acestor județe. De asemenea, inculpații, parte dintre aceștia condamnați anterior la pedepse privative de libertate, în prezent liberați condiționat, au aprovizionat cu substanțe psihoactive (ADB-BUTINACA) și droguri de mare risc (JWH 210) deținuții încarcerați în penitenciarele din București și Botoșani.
Cu ocazia celor 9 percheziții domiciliare efectuate la data de 09.03.2023 în județele Iași, Suceava și Cluj Napoca, au fost identificate și ridicate 100 grame de canabis, 90 doze (aproximativ 80 de grame) de substanțe psihoactive noi (3 CMC), 5 coli impregnate cu JWH -210, 65 grame de substanță vegetală impregnata cu JWH 210, 10 doze de canabis, un pistol airsoft, 4 cântare de precizie pe care s-au găsit urme de droguri, 10 telefoane mobile și suma de 13.000 lei. În cursul zilei de astăzi urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași cu propunerea de arestare preventivă a celor 4 inculpați.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. Iași – Serviciul Antidrog, B.C.C.O. Suceava, B.C.C.O.  Cluj, B.C.C.O.  București, B.C.C.O. Ploiești, S.C.C.O. Dâmbovița, S.C.C.O. Buzău, S.C.C.O. Vrancea, I.P.J. Iași, și jandarmilor din cadrul B.S.I.J. București,  I.J.J. Iași și  I.J.J. Suceava.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția de Operațiuni Speciale și UTAI Iași. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție. (DIICOT)


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a>

</div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentFotbal: CSM Focșani 2007 reia campionatul Ligii 3 pe teren propriu
Articolul următorMinisterul Mediului a stabilit alocările bugetare pentru programele ce privesc protecția mediului din acest an