Oameni leșinați pe stradă din cauza căldurii

0

Ieri și astăzi au fost două zile cu temperaturi de peste 33-34 de grade celsius (care s-au resimțit mai mult, în orașe) și cu un aer greu respirabil. Atmosfera înăbușitoare a provocat multe probleme celor care s-au încumetat să circule pe jos prin Focșani, la orele când soarele dogorea, unii dintre aceștia cu probleme de sănătate. Echipajele SMURD din cadrul ISU Vrancea au fost solicitate să intervină în câteva zeci de situații în care oamenilor li s-a făcut rău pe stradă, mai ales din cauza căldurii. În cursul zilei de miercuri, paramedicii au intervenit la 23 de astfel de cazuri, la persoane cărora li s-a făcut rău pe stradă. Astăzi, solicitările au fost mai puține, doar 6.

În cazul în care trebuie să petreceți mai mult timp afară, sub razele dogoritoare ale soarelui, ar fi bine să respectați o serie de sfaturi:

  • Planificați-vă ziua în așa fel încât să vă petreceți cât mai puțin timp afară în timpul orelor de vârf (11:00-15:00). Dacă trebuie să mergeți afară, căutați umbra.
  • Purtați o pălărie și haine deschise la culoare care resping căldura, fiind preferate materialele naturale cum este bumbacul sau inul.
  • Când trebuie să petreci afară mai mult timp, asigurați-vă că nu sunteți deshidrat/ă și că ați băut foarte multă apă înainte de a pleca.
  • Alimentația trebuie să fie bogată în legume și fructe care hidratează. Mâncarea rece este mai recomandată.
  • Beți ceai de mentă și faceți dușuri cu apă călduță!
  • Ca să faceți față caniculei, consumați cel puțin doi litri de lichide la temperatura camerei și alegeți ceaiul de mentă și băuturile puternic mineralizate, vă sfătuiesc medicii.
  • Pentru că prin transpirație se elimină săruri minerale din organism, protejați-vă și cu suplimente din farmacie, pe care le amestecați cu aproximativ o jumătate de litru de apă.