joi, iunie 13, 2024
AcasăStiri InterneO sută de polițiști vrânceni vor fi în stradă, în fiecare zi...

O sută de polițiști vrânceni vor fi în stradă, în fiecare zi a minivacanței de Sfânta Maria Mare

Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea va fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte și siguranță de minivacanța prilejuită de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, precum și ca evenimentele cultural-artistice organizate în această perioadă să se desfășoare în bune condiții, fără incidente. În medie, 100 de poliţişti vrânceni vor fi în stradă în fiecare zi pe tot teritoriul județului și vor acționa pentru prevenirea evenimentelor neplăcute, protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor, precum și pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
Astfel, în perioada premergătoare sărbătoririi Adormirii Maicii Domnului şi pe timpul acesteia, poliţiştii vrânceni vor acţiona zilnic, atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat public de ordine şi siguranţă, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în localităţile unde se vor desfăşura manifestări religioase, culturale şi artistice. Cei mai mulți polițiști care vor acționa în această perioadă sunt din structurile de ordine publică şi rutieră. Alături de aceștia, ca de fiecare dată, sunt implicați în acest dispozitiv complex de asigurare a siguranței cetățeanului și colegi de la alte structuri: investigaţii criminale, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și transporturi.
Poliţiştii rutieri vor fi prezenţi activ pe căile de acces ce converg spre lăcaşurile de cult, principalele drumuri naţionale, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii accidentelor rutiere. Se va acţiona pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei rutiere şi pietonale. În acţiunile desfăşurate, vor fi utilizate echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospecialele unităţilor de poliţie rutieră, urmărind în special prevenirea şi combaterea excesului de viteză.
În ceea ce privește acțiunile derulate pentru prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri, polițiștii vrânceni vor desfășura activități ce au drept scop conștientizarea tinerilor asupra riscurilor la care se expun în cazul consumului de substanțe psihoactive.
Pentru siguranţa minivacanţei de Sfânta Maria, vă recomandăm să aveţi în vedere câteva măsuri de autoprotecţie:
• Acordaţi o atenţie sporită supravegherii copilului dumneavoastră; aglomeraţia şi mediul străin reprezintă factori de risc care pot favoriza rătăcirea acestuia; câteva clipe de neatenţie sunt suficiente ca acesta să dispară sau să se accidenteze.
• Dacă vă deplasaţi cu autoturismul, conduceţi prudent; evitaţi consumul de băuturi alcoolice sau substanţe interzise; folosiţi centura de siguranţă în permanenţă; adaptaţi viteza la condiţiile de drum.
• Aveţi grijă de bunurile/bagajele dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate, la piaţă, în magazine, în mijloacele de transport în comun etc. Nu lăsaţi niciodată în autoturism actele maşinii, bani sau alte documente importante, obiecte tentante (genţi, poşete, telefoane mobile, laptop-uri).

Dacă sunteţi martorii săvârşirii unor fapte antisociale, nu ezitaţi să solicitaţi sprijinul celui mai apropiat echipaj de poliţie ori să apelaţi numărul unic de urgenţă 112! (IPJ Vrancea)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu