O nouă serie de ”câștiguri” online din partea hackerilor care se folosesc de branduri cunoscute

0
440
Tentativele de tip #scam care vizează utilizatorii români continuă să se folosească de identitatea vizuală a unor retaileri sau magazine online cu popularitate în România sau chiar instituții publice. În ultima săptămână, DNSC a primit multiple notificări de la utilizatori care s-au confruntat cu astfel de capcane online care aveau branding-ul Lidl Romania, CFR Călători sau Catena – Farmacia Inimii. Ca și în cazurile precedente, încercarea de păcălire a utilizatorilor păstrează aceiași pași: promit un premiu consistent (2000-8000 RON) pentru a participa la un concurs fals în care potențiala victimă trebuie să răspundă la câteva întrebări generice despre experiența avută în interacțiunea cu farmacia/supermarketul/instituția vizată. Ulterior, redirecționează utilizatorii către diverse site-uri potențial malițioase unde li se cer date sensibile și cer totodată victimei să răspândească mai departe mesajul către contactele sale de WhatsApp.
Evitați accesarea de link-uri din surse necunoscute. Verificați-le cu o soluție de securitate!
– O companie care organizează o activitate promoțională în România nu ar comunica în altă limbă. În toate cazurile textul este în limba engleză, iar acesta ar trebui să fie un indiciu clar că este vorba despre o tentativă de scam.
– Verificați mereu existența promoțiilor pe canalele oficiale ale organziațiilor vizate și fiți atenți la domeniul site-ului pe care tocmai l-ați vizitat pentru a participa la astfel de concursuri! Este destul de clar că un domeniu de tipul ‘pf7bg[.]cn’ nu poate fi unul oficial.
– Nu furnizați date personale, financiare sau de autentificare în speranța că veți primi un premiu! (Directoratul Național de Securitate Cibernetică)


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentAproape 130.000 de joburi nou apărute și creșteri fulminante în domeniile cele mai lovite de pandemie – turism, horeca, evenimente, după ridicarea restricțiilor pandemice
Articolul următorPreşedintele ANPC: Nu ne dorim ca o parte dintre turişti să plece în continuare nemulţumiţi de pe litoralul românesc