O focșăneancă adună sponsorizări ca să renoveze Căminul pentru Persoane Vârstnice Mărășești

0
187

O antreprenoare originară din Focșani se luptă să îmbunătățească viața bătrânilor de la Căminul pentru Persoane Vârstnice Mărășești. Nicuța Enache a lucrat în Italia și, de câțiva ani, și-a deschis o mică afacere (inedită) la București – Osteria Ciao Niki. Ea a aflat din presă despre problemele cu care se confruntă bătrânii de la centrul din Mărășești și a demarat o campanie de ajutorare a acestora. Nicuța Enache le-a adus lucruri necesare în viața de zi cu zi, le-a adus cozonaci și ouă de Paști și le-a făcut mai multe cadouri. De asemenea, s-a implicat în sprijinirea lucrărilor de renovare a spațiilor de cazare, a bucătăriei și băilor din această instituție de asistență socială. Ea a deschis un cont bancar, a adunat fonduri, a cumpărat sau a primit din sponsorizări materiale cu care speră să îmbunătățească măcar o parte din condițiile de trai ale bătrânilor de la Mărășești.

”Am ajuns la Centrul de bătrâni din Mărășești și doream neapărat să merg să văd despre ce este vorba. Am găsit acolo 44 de bătrâni, bolnavi și foarte necăjiți, unii dintre ei paralizați la pat, care trăiesc în condiții greu de imaginat. „Nu avem pe nimeni de ani de zile, nimeni nu ne deschide ușa, nu ne spune nimeni un cuvânt de mângâiere, nu ne cuprinde nimeni umerii încovoiați” .. Aceste cuvinte mi-au rămas în suflet ..
Știu că ați fost alături de mine ori de câte ori v-am cerut ajutorul, așa că vă rog să arătăm încă o dată că suntem oameni și reușim să le alinăm un pic suferința. Câțiva prieteni dragi au răspuns mesajului meu și împreună am început să le dăm o mână de ajutor. Nu este suficient însă, pentru că nevoile lor sunt multe și urgente și avem nevoie de sprijin. Am început renovarea camerelor, 16 în total (+băi+bucătărie), iar bănuții pe care am reușit să îi strângem ne ajung doar pentru 4 camere. Trebuiesc foarte multe, nu pot să le enumăr, de aceea vă rog să-mi scrieți, să întrebați orice doriți să știți, vă pot da și un nr de telefon sau puteți să mergeți personal la fața locului. Am deschis și un cont pentru ei, contul este pe numele meu, pentru că nu am reușit altfel (fără ONG, fără o asociație etc). Pentru liniștea sufletească a tuturor, o să scot extrase de cont și o să le postez.
Enache Nicuța, Codul IBAN pentru contul curent deschis în RON la UniCredit Bank este RO75BACX0000000974990005.
Nu ne dorim laude, dar ne dorim să arătăm modele de umanitate, ne bucurăm să vedem apreciere în ochii celor pe care dorim să-i alinăm. Ce e oare mai de preț decât să știi că ai atins inima cuiva, că ești în rugăciunile și gândurile bune ale unui om căruia i-ai întins mâna, pe care l-ai mângâiat …”, a scris, pe Facebook, Nicuța Enache.