O decizie de transfer al pacienților asimptomatici de la Spitalul Județean Focșani la unități medicale din Rm. Sărat și Brăila a provocat tensiuni la unitatea focșăneană. Decizia nu a mai fost aplicată

0
366

Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției a decis ca mai mulți pacienți asimptomatici și cu forme ușoare de COVID-19 să fie transferați de la Spitalul Județean ”Sf. Pantelimon” Focșani și de la Spitalul Municipal Adjud la unități medicale din Brăila și Rm. Sărat. Decizia a fost luată din cauza aglomerației din cele două unități vrâncene. Prin transferul pacienților cu forme ușoare se eliberau locuri pentru preluarea cazurilor mai grave. Măsura a fost, însă, contestată vehement de o parte dintre pacienți și angajați ai spitalului. Pacienții propuși pentru transfer au refuzat să părăsească Spitalul Județean, iar autoritățile județene s-au văzut nevoite să oprească operațiunea stabilită de autoritățile naționale. ”În cursul zilei de astăzi, din ordinul șefului Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției, motivat de aglomerarea spitalelor de la Adjud și Focșani cu pacienți infectați cu COVID-19, s-a dispus transferul a 50 de pacienți cu forme ușoare sau asimptomatici la spitalele din Brăila (20 de pacienți de la Adjud) și Rm Sărat (30 de pacienți de la Focșani). După o analiză a situației, Instituția Prefectului Județului Vrancea a decis ca pacienții să nu mai fie transferați, către spitalele respective fiind redirecționați viitorii pacienți care se vor încadra la categoria menționată.”, se menționează într-un comunicat al Prefecturii Vrancea.

La rândul lor, autorităţile buzoiene au fost informate că pacienţii de la Focşani nu vor mai fi preluaţi de spitalul din Râmnicu Sărat, dar că vor veni alţii, tot din Vrancea. ”Am fost anunţaţi că ne vor trimite, totuşi, 18 pacienţi de la spitalul din Adjud, judeţul Vrancea, nu şi motivele acestui transfer”, potrivit lui Adrian Danielescu, managerul spitalului din Râmnicu Sărat.