joi, iulie 25, 2024
AcasăActualitateNoua ofertă a Guvernului pentru sindicaliștii din educație: salariu crescut cu 1000...

Noua ofertă a Guvernului pentru sindicaliștii din educație: salariu crescut cu 1000 de lei pentru profesori și 400 de lei pentru personalul nedidactic

După noi discuții la Palatul Cotroceni și la Palatul Victoria, Guvernul a anunțat o nouă ofertă pentru salariații din învățământ, aflați în grevă generală din data de 22 mai. Iată, mai jos, noua ofertă a Executivului:

”Guvernul României va adopta, mâine, prin Ordonanță de Urgență, creșterea salariilor prevăzute în legea 153/2017 cu 1000 lei brut lunar, care reprezintă pentru personalul didactic un avans din creșterea pe viitoarea grilă, care se va regăsi în viitoarea lege de salarizare, care se va aplica de la 1 ianuarie 2024. Pentru personalul nedidactic din învățământ, creșterea salariala va fi de 400 de lei brut lunar. În noua grilă de salarizare, salariul profesorului debutant/asistent universitar se va raporta la salariul mediu brut din economie și va reprezenta punctul de referință al grilei de salarizare din educație. Majorările salariale potrivit noii grile se vor face etapizat, în maxim trei ani de la intrarea în vigoare a noii legi a salarizării, prima tranșă reprezentând 40 la sută din valoarea totală a majorărilor.”

În cursul zilei de astăzi, președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu premierul Nicolae Ciucă, cu ministrul Educației, Ligia Deca, și cu președintele PSD, Marcel Ciolacu. Apoi, la Guvern, președinții federațiilor sindicale au avut o nouă întâlnire cu aceiași oficiali. Urmează ca membrii de sindicat din țară să se pronunțe cu privire la noua ofertă transmisă de Guvern.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu