Noi cazuri de deces din cauza gripei

0

UPDATE  Între timp, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că s-a ajuns la decesul cu numărul 27. „Am început în urmă cu două săptămâni avertismentele vizavi de această situaţie. Am fost şi eu informată în acest moment că avem al 27-lea deces. Am cerut nişte rapoarte pe care le am pe masă în acest moment vizavi de situaţia stocurilor pe regiuni. Le voi comunica în această după-amiază. Încă nu putem vorbi despre o epidemie, dar cred că populaţia nu este interesată de termeni ci de situaţia punctuală din acest moment”, a precizat ministrul Sănătății. Este posibil ca această situație să dureze până în luna aprilie, însă, deocamdată, conform ministrului Sorina Pintea, ”nu se poate declara epidemie de gripă în țară”.

 

Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat că s-a ajuns la 26 de cazuri de deces din cauza gripei. Ultimele 4 cazuri au fost anunțate astăzi:

”23. Femeie în vârstă de 63 de ani, din jud. Mureș, confirmată cu virus gripal tip B, fără condiții medicale preexistente cunoscute și nevaccinata antigripal.
24. Bărbat în vârstă de 77 de ani, din jud. Bihor, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1) pdm09, având condiții medicale preexistente și nevaccinat antigripal.
25. Bărbat în vârstă de 72 de ani, din jud. Ilfov, confirmat cu virus gripal tip B, având condiții medicale preexistente și nevaccinat antigripal.
26. Femeie în vârstă de 72 de ani, din jud. Iași, confirmată cu virus gripal tip B, având condiții medicale preexistente și nevaccinată antigripal.”