duminică, iunie 23, 2024
AcasăELECTORALNicolae Braicău, primarul comunei Ciorăști: exemplu de administrație liberală profesionistă, eficientă, în...

Nicolae Braicău, primarul comunei Ciorăști: exemplu de administrație liberală profesionistă, eficientă, în beneficiul oamenilor

Când spui comuna Ciorăști, spui Nicolae Braicău. Este fără doar și poate unul dintre cei mai performanți primari din Vrancea ai Partidului Național Liberal, care și-a pus amprenta definitiv asupra unei localități care începe să semene tot mai mult cu ceea ce vedem în zonele dezvoltate. Investițiile realizate în mandatele primarului Braicău au cuprins toate sectoarele vieții sociale, de la drumuri asfaltate, unități sanitare noi, școli modernizate, baze sportive, transport local, servicii publice cum nu sunt în alte zone, o societate a primăriei care se ocupă de toate lucrările edilitare. Multora nu o să le vină să le creadă, dar astăzi comuna Ciorăști se află în situația când poate spune că a finalizat un proiect din fonduri norvegiene, prin care au fost înființate patru cabinete medicale, dotate cu aparatură ultramodernă, fiind angajați cu contract de muncă șapte medici specialiști. Comuna beneficiază de servicii ale unor medici ginecologi, medicină internă, endocrinolog, medic de recuperare medicală, diabetolog, stomatolog. Toți acești medici, angajați cu contract ”part-time” de către administrația locală, oferă servicii medicale de calitate și în scurt timp vor intra în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Vrancea, pentru decontarea serviciilor.

Sunt foarte multe proiectele derulate în ultimii ani în această zonă a județului care nu a fost favorizată de-a lungul timpului. Însă mai sunt multe de făcut, iar preocupările primarului Braicău sunt îndreptate către noi soluţii de dezvoltare a comunității sale. Poate printre puținele investiți majore nerezolvate se numără introducerea canalizării, însă acest obiectiv va fi declarat îndeplinit în următoarea perioadă. ”Avem două proiecte pe canalizare, pe Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Unul este în desfășurare și are o valoare de 24 de milioane de lei, celălalt, tot pe ”Anghel Saligny”, are o valoare de 3,2 milioane de lei. Am depus un proiect la Ministerul Mediului cu o valoare de 15 milioane de lei și cred eu că toate gospodăriile din comuna Ciorăști vor fi racordate la canalizare”, ne spune primarul Nicolae Braicău.

Comuna va beneficia de fonduri europene și va trece la o nouă etapă de evoluție, cu standarde ca la oraș, dacă ne referim că vor fi realizate piste de biciclete. Un proiect de anvergură, care va presupune o perioadă de timp mai îndelungată este cel privind introducerea sistemului de alimentare cu gaze naturale, în colaborare cu comunele Măicănești, Nănești, Puiești-Buzău și Nămoloasa-Galați. Primarul Braicău ne-a mai menționat că administrația locală va derula și un proiect finanțat de Ministerul Energiei, care prevede instalarea de panouri fotovoltaice pe toate clădirile instituțiilor publice din comuna Ciorăști.

Lista candidaților PNL Ciorăști pentru Consiliul Local: Braicău Nicolae Daniel, Săndulescu Delia, Bunea Ionel, Petrică Dumitru, Vlad Dorian, Batog Georgel, Știrbei Nelu, Militaru Costel, Tatanciuc Viorica, Chioveanu Leana, Călin Georgel, Vrânceanu Daniela, Vlad Stăvărache, Pușcașu Mariana.

Material realizat de SC King News 24 SRL, la comanda PNL Vrancea. CMF: 21240005


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu