joi, iulie 25, 2024
AcasăELECTORALNereju, o comună în plină dezvoltare, cu primarul liberal Toader Gemănaș

Nereju, o comună în plină dezvoltare, cu primarul liberal Toader Gemănaș

Liberalul Toader Gemănaș, actualul primar al comunei Nereju, va concura pe 9 iunie pentru un nou mandat de primar, având un palmares impresionant de proiecte inițiate și finalizate, în primul său mandat: 16 proiecte finalizate, 10 proiecte în curs de execuție, 7 proiecte pentru care s-a depus documentația în vederea obținerii finanțării, 9 proiecte de viitor propuse pentru mandatul 2024-2028. În perioada 2020-2024, proiectele implementate au adus îmbunătățiri semnificative infrastructurii și vieții comunității locale, chiar dacă piedicile au fost destule. „Cred că am avut realizări notabile în primul mandat, cu investiții numeroase și proiecte duse la capăt într-o perioadă complicată pentru toată țara și pentru toată Europa, aș putea spune”, a afirmat Toader Gemănaș.

 Cele mai importante proiecte au fost următoarele:

* Reabilitarea, modernizarea și dotarea Căminului Cultural și a Bibliotecii comunale din Nereju, cu finanțare de la AFIR și bugetul local.

* Extinderea și reabilitarea Școlii Gimnaziale din Nereju Mic, finanțată prin PNDL II.

* Construirea Grădiniței cu program normal nr. 1 din Nereju Mic, finanțată prin PNDL II.

* Modernizarea Școlii Nereju Mic din bugetul local.

* Amenajarea terenului de minifotbal și reabilitarea împrejmuirii stradale la Școala Gimnazială Nereju Mic.

* Modernizarea sistemului de iluminat public din comuna Nereju, finanțată prin AFM1.

* Reparații și consolidări de drumuri și traversări pietonale afectate de calamități, cu finanțare din fondul de rezervă al statului și de la bugetul local.

* Apărarea malurilor cu gabioane și stabilizarea platformei drumurilor locale.

* Construirea unui podeț care traversează Pârâul Vulturului în zona familiei Bratu.

Pe lângă proiectele finalizate, primarul Toader Gemănaș a anunțat că mai are 10 proiecte în curs de execuție, cu termen de finalizare în perioada 2024 – 2026. Printre acestea se numără:

* Reabilitarea și modernizarea drumurilor de interes local, finanțată prin CNI.

* Extinderea și reabilitarea Școlii Gimnaziale Dimitrie Gusti, finanțată prin PNDL-2.

* Construirea unui pod care leagă satul Brădăcești de cătunul Crăciunari, cu finanțare din PNDL-2.

* Dotarea unităților de învățământ preuniversitar cu echipament IT, finanțată prin PNRR.

Nu au lipsit activitățile de promovare și susținere a unităților de educație și învățământ, prin premierea participanților la olimpiade, organizarea de excursii, acordarea cadourilor de Moș Crăciun și premierea activităților privind colectarea selectivă a deșeurilor. Au mai fost ajutate familiile și persoanele aflate în stare de necesitate, precum și unitățile de cult, bisericile Nereju Mare și Nereju Mic.

Ce își propune Toader Gemănaș pentru viitorul mandat?

Modernizarea drumurilor de interes local și a celor forestiere; Construirea unui centru de vacanță în punctul Plaiul Monteorului pentru organizarea de tabere; Construirea unui parc de distracții pentru copii în centrul comunei; Achiziționarea unei autospeciale pentru colectarea deșeurilor menajere; Susținerea activităților din învățământul școlar și preșcolar, precum și a unităților de cult și a domeniilor socio-culturale. „Toate aceste realizări și planuri au fost posibile datorită colaborării strânse cu Consiliul Local și sprijinului acordat de regretatul președinte al Partidului Național Liberal, Cătălin Toma. Pentru mandatul 2024-2028 vă asigur de încrederea și implicarea mea, cât și a echipei de consilieri locali și am încredere în Dumnezeu că ne va ajuta să ducem la bun sfârșit toate proiectele propuse pentru dezvoltarea localității noastre!”, a declarat Toader Gemănaș.

Lista PNL Vrancea pentru Consiliul Local al Comunei Nereju: Enache Georgeta, Terţiu Daniela, Floroiu Adrian, Cinpoeşu Romică-Iulian, Dudu Nataliţa, Păucă Dorin-Gabriel, Badiu  Nastasia, Neagu Gheorghe, Antonescu Mihai, Stărueală Mihail, Gemănaş Toader, Anton Ionică, Gorgău Nicu, Chirică Fănel-Florin, Bozgonete Marcel, Burlacu Nicu, Antonescu Ionică.

Material realizat de SC King News 24 SRL, la comanda PNL Vrancea. CMF: 21240005


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu