Negocieri de final de an Misăilă-PNL: liberalii votează proiectul cu rețelele de termoficare iar PSD se debarasează de Irina Panaite, ex-PNL

0
Dezbaterea publică de ieri cu privire la taxele și impozitele locale a avut ca finalitate și o negociere politică între PSD și PNL. Deși au avut câteva dispute contondente în cadrul dezbaterii, primarul Cristi Misăilă și deputatul PNL Ion Ștefan au găsit și o serie de puncte de vedere comune, pe unele subiecte. Apoi, după ce edilul șef a anunțat că renunță la taxa de habitat, au început și negocierile dintre cele două tabere politice din Consiliul Local Focșani. Printre aspectele pentru care s-a ajuns la o înțelegere politică se numără și două proiecte la care ambele tabere țin foarte mult. Astfel, peneliștii ar fi promis că votează proiectul primarului Misăilă ”privind aprobarea punerii la dispoziția proiectului „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Focșani pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislația de mediu și creșterea eficienței energetice – Etapa a II-a” a terenului pentru efectuarea noilor investiții aferente acestuia.” Acest proiect are nevoie de votul a două treimi, ceea ce majoritatea politică din CL Focșani, din jurul PSD, nu are, astfel că este nevoie de cel puțin un vot din partea opoziției. Proiectul respectiv fusese respins în ședința Consiliului Local de luna trecută.
În schimb, PNL se luptă din luna septembrie să o înlocuiască din CL Focșani pe consiliera Irina Anca Panaite-Maria, exclusă din partid. Folosindu-se de chichițe procedurale și de acțiuni pe rolul instanței, primarul Misăilă și secretarul municipiului, Eduard Corhană, nu au pus în aplicare ordinul prefectului Sorin Hornea privind constatarea încetării mandatului de consilier al Irinei Panaite, conform legislației în vigoare. Astăzi, se pare că primarul Misăilă va introduce pe ordinea de zi proiectul privind înlocuirea Irinei Panaite cu supleantul de pe lista de candidați PNL de la alegerile locale de anul trecut. Acesta este Corneliu Dumitru Gheoca și este vicepreședinte al organizației PNL Focșani.