N-au ”dansat” niciun an. USR-PLUS se rupe de PNL în Consiliul Județean Vrancea

0
643

Decizie previzibilă a noii conduceri a organizației reunite USR-PLUS Vrancea. Biroul Politic Județean a decis separarea de PNL și formarea unui grup propriu în Consiliul Județean Vrancea. Cei 5 consilieri județeni USR-PLUS vor alcătui un grup separat de PNL.

În luna august 2020 s-a constituit Alianța PNL-USR-PLUS pentru alegerile la nivelul Consiliului Județean Vrancea: pentru alegerea membrilor și, respectiv, a președintelui CJ. USR-PLUS a obținut un număr mare de locuri eligibile pe lista de consilieri județeni (6), cu mult peste ceea ce ar fi obținut pe cont propriu. În schimb, ei l-au susținut pe liberalul Cătălin Toma pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea. Acum sunt 5 consilieri județeni USR-PLUS (după decesul comisarului șef în rezervă Adrian Apostol) care urmează să constituie un grup separat în CJ Vrancea. Majoritatea și așa fragilă de 18 la 15 în Consiliul Județean (PNL-USR-PLUS-ALDE) primește, astfel, o lovitură sub centură. Nu se știe ce avantaje va avea USR-PLUS din această ”rupere” de PNL (care va fi urmată de o serie de atitudini/ decizii/ voturi etc), dar, cu siguranță, reprezintă o gură de oxigen pentru PSD, care a cam ”amorțit” în opoziție. Este posibil ca și la nivelul Consiliului Local Focșani să se producă o asemenea separare, iar consecințele politice nu vor lipsi, mai ales că situația în legislativul focșănean este una tensionată.

Dintre cei 5 consilieri județeni, cel puțin 2 nu se află în grațiile noii conduceri a USR-PLUS Vrancea. Este vorba de fostul președinte USR Vrancea, Mihăiță Lepădatu, și de Vasile Alexe, contracandidatul lui Liviu Mălureanu la funcția de președinte al USR-PLUS Vrancea. Unul dintre ei, Dorel Lazăr, este membru în Biroul Politic Județean ales pe 4 iulie. Gheorghe Stroie provine din PLUS și pare marginalizat. Iar Ionel Carabă, ales vicepreședinte al USR-PLUS Vrancea, s-a arătat, pe alocuri, critic la adresa PNL și în acord cu opiniile/ propunerile PSD în Consiliul Județean. Despre el se spune că ar putea fi ”preluat” de PSD și chiar desemnat candidat al PSD pentru funcția de primar al comunei Bolotești la alegerile din 2024.Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!