Muzeul Vrancei ar putea avea director nou peste câteva zile. CJ Vrancea reia procedurile de concurs la Centrul Cultural

0
687

În scurt timp am putea afla numele noului director al Muzeului Vrancei. La concurs s-a înscris un singur concurent, care a trecut de proba selecției dosarului. Urmează ca zilele acestea să-și susțină proiectul de management în fața unei comisii de specialitate și, în cazul în care va primi calificativele necesare, va putea fi declarat câștigător. Potrivit unor surse, candidatul pentru postul de director al Muzeului Vrancei este un om de cultură, cu experiență managerială. Este vorba de Romeo Valentin Muscă, actualul director al Casei de Cultură din Odobești.

Pe de altă parte, administrația județeană s-a văzut nevoită să reia organizarea concursului pentru ocuparea postului de director al Centrului Cultural Vrancea. La prima ”strigare” nu a fost niciun candidat. Doritorii trebuie să-și depună dosarul de candidat și proiectul de management până pe data de 12 martie. Susținerea proiectului de management va fi pe 30-31 martie. Doritorii trebuie să îndeplinească mai multe condiții, cele de studii și experiență fiind următoarele:

  1. studii universitare de licență absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă într-unul din domeniile:
  2. Domeniul fundamental – Științe sociale; Ramura de știință – Științe ale comunicării;
  3. Domeniul fundamental – Științe umaniste și arte; Ramura de știință – Filologie, Istorie, Studii culturale sau Arte.
  4. vechime în specialitatea studiilor de minimum 5 ani. De asemenea, trebuie să aibă experienţă în domeniul activității manageriale de minimum 3 ani sau specializări în domeniul managementului. Condiția de pregătire sau experiență în management poate fi substituită de pregătirea în management atestată cu certificat de absolvire (manager de proiect, manager cultural etc.) sau experiență în conducerea unei instituții, companii, organizații neguvernamentale etc., dovedită prin adeverință.

Mai multe detalii, pe site-ul Consiliului Județean Vrancea.