Moțiunea lui Ludovic Orban pentru Congresul PNL, câștigătoare aproape în unanimitate în Vrancea

0
297

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a prezentat astăzi la Focșani moțiunea cu care va candida la alegerile pentru funcția de președinte al PNL, la Congresul din 25 septembrie. El a venit însoțit de susținătorii săi, printre ei aflându-se Violeta Alexandru, Virgil Guran, Antonel Tănase, Laurențiu Leureanu și europarlamentarul Vlad Nistor.  Fără nicio emoție, moțiunea „Forța Dreptei”, prezentată de actualul lider al PNL a întrunit 59 din cele 60 de voturi exprimate. Unul dintre votanți a ales să susțină la Congres ambele moțiuni, acesta fiind de altfel singurul vot care nu a mers exclusiv la Ludovic Orban.

Președintele PNL a avut un discurs fulminant la adresa echipei lui Florin Cîțu. „Vă spun sincer că îmi ţin, deşi îmi vine permanent până în gât, strigătul de revoltă faţă de ceea ce se întâmplă în PNL de câteva luni. Nici nu pot să pronunţ sintagma echipa câştigătoare că deja este penibilă şi râde toată lumea de ei. Asta nu e echipă câştigătoare, asta seamănă cu o juntă, seamănă cu o armată de ocupaţie care calcă în picioare în fiecare zi regulile democratice din partid, care calcă în picioare toate normele de bun simţ care trebuie să caracterizeze relaţiile interumane dintre noi, care încearcă să obţină susţinere pentru un candidat care devine din ce în ce mai evident că nu-l vrea aproape nimeni. Cum? Prin ameninţare, prin presiuni, prin scoaterea din funcţii publice a celor care au curajul şi bărbăţia să recunoască pe faţă că mă sprijină”, a declarat Orban.

Orban a mai declarat că liberalii care îl susţin sunt daţi afară sau puşi sub o presiune permanentă. „Cei pe care i-am susţinut în forurile statutare să fie la guvernare se transformă efectiv într-un instrument de presiune, într-un instrument de ameninţare împotriva membrilor PNL care au dreptul normal să exercite funcţii publice pentru că sunt competenţi, pentru că au muncit pentru partid, pentru că au capacitatea de a pune programul de guvernare în funcţie şi ei, în loc să fie judecaţi pentru capacitatea efectivă de a pune programul de guvernare în funcţie, sunt judecaţi dacă sunt cu Cîţu sau cu Orban. Cei care sunt cu Orban sunt daţi afară sau sunt puşi sub o presiune permanentă”, a transmis Orban.