Moșierul Necula, fostul viceprimar al Focșaniului, și-a făcut piață de struguri pe E85

0
52

Fostul viceprimar PSD al Focșaniului, Gabriel Necula, care a fost nevoit să renunțe la mandatul de ales local din cauza incompatibilității, și-a reluat în forță activitățile din domeniul agricol, pe care de altfel nici nu le abandonase. După ce anul trecut a scos la vânzare mai multe loturi de teren, în zona Urechești, , în suprafață de aproape 40 de hectare, pe care le-a înstrăinat propriei firme, SC Nec Prod Prest, Necula și-a deschis recent o piață de struguri pe E85, în zona Urechești, vizavi de piața de struguri din această localitate. Necula a defrișat o bucată de vie pentru amenajarea pieței, dar după cum se poate observa din imagine, locul unde oamenii ar trebui să vândă struguri este pustiu. asta în ciuda faptului că localnicii din Urechești și Popești sunt îndemnați să vină să-și vândă produsele fără să plătească nicio taxă.

neculaFirma SC Nec Prod Prest, aparținând lui Necula, construiește o pensiune agroturistică la Vizantea Livezi, în zona Horgești, obținând o finațare europeană, nerambursabilă, de peste 200.000 de euro.

Potrivit Planului Urbanistic Zonal, pensiunea va avea parter plus un etaj și va fi construită” în scopul dezvoltărilor activităților de turism pe plan local”, pe un teren în suprafață de 18.523 mp. În 2012, Primăria comunei Vizantea Livezi a concesionat, pentru o perioadă de 49 de ani, o suprafaţă de 59,2 hectare firmei SC Nec Prod Prest SRL Focşani, condusă în acte de Neculae Necula, tatăl viceprimarului municipiului, Gabriel Necula. Concesiunea terenului are legătură cu un proiect cu fonduri europene obţinut de SC Nec Prod Prest, firma familiei Necula fiind răsplătită cu 50.000 de euro pentru înființarea unei plantaţii pomicole de afin. Redevenţa pe care primăria locală o va încasa de la firmă este de 272 de lei/an/hectar, ceea ce înseamnă peste 16.000 de lei/an, pe întreaga suprafaţă concesionată.