Modernizare și resistematizare în Piața Moldovei = circa 30 milioane euro

0
1469

Discuții, astăzi, la sediul Primăriei Focșani cu agenții economici din zona Pieței Moldovei. Tema a reprezentat-o proiectul de resistematizare și modernizare a perimetrului comercial respectiv. O astfel de investiție se ridică la circa 30 de milioane de euro, iar sursă de finanțare nu există. Potrivit Primăriei Focșani, soluția optimă care a fost propusă spre analiză ar fi ca suprafața domeniului public (12.721 mp) cuprinsă între parcarea de la nord de Strada Greva de la Griviței, ce se învecinează la sud cu Hala Moldovei, la est cu Strada Mare a Unirii, iar la vest cu Strada Piața Moldovei să fie scoasă la licitație într-un proces de concesiune pe o anumită perioadă de timp. Investitorul ar urma să realizeze pe baza caietului de sarcini un complex modern cu destinație pentru comercializarea cu precădere a produselor agroalimentare și, bineînțeles, și o zonă de comerț industrial cu parcări supra sau subterane.” În cadrul întâlnirii de astăzi s-au discutat câteva variante de lucru:
– Concesionarea suprafeței situată la nord de Strada Greva de la Grivița pentru realizarea unui spațiu de parcare și subsol, precum și a unor spații de comercializare a produselor agroalimentare la nivelul solului. În ceea ce privește zona existentă a pieței, se vor reabilita spațiile comerciale existente;
– Concesionarea întregii suprafețe cu condiția de a realiza modernizarea zonei în mod etapizat, astfel încât agenții economici să nu întrerupă activitatea. Să se construiască mai întâi corpul de la nord de Strada Greva de la Griviței, unde vor putea fi relocați pentru o perioadă proprietarii ce dețin spații comerciale adiacente Pieței Moldovei. În ceea ce privește zona pieței, aceasta se va remodela complet, prin realizarea, în subteran, a unei parcări dar și a unor spații de depozitare și trasee funcționale adecvate pentru alimentarea spațiilor comerciale. (sursa: Primăria Focșani)


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentS-a finalizat sensul giratoriu de pe E85, zona Peco Cotești
Articolul următorPolițiștii vrânceni, în mijlocul elevilor de la Păunești și dintr-o tabără privată