Misăilă se plânge că Agenția de Mediu îi pune piedici în reabilitarea parcurilor „Bălcescu” și „Teatru”. Cum îi răspunde șeful de la Mediu

0
98

Primăria Focșani se arată neputincioasă în reabilitarea celor două parcuri mari ale municipiului, „Nicolae Bălcescu” și „Teatru”. Au trecut trei ani de când actualul edil și-a făcut o prioritate din acest subiect, dar realizarea efectivă a investiției este încă departe. De vină ar fi, în opinia primarului Cristi Misăilă, birocrația celor de la Protecția Mediului, care întârzie foarte mult eliberarea avizului de mediu. „De aproximativ un an și jumătate ne chinuim să obținem avizul de mediu. Este o investiție și o lucrare care va modifica structura spațiului verde în cele două parcuri și domnii de la Agenția de Mediu pun tot felul de condiții. Am senzația că mai sunt și unii care vor să ne pună piedici pe acolo. În loc să ne consilieze de la bun început, să ne spună cum trebuie să fie documentația pentru a obține într-un timp cât mai scurt acest aviz, ne tot… Ducem o documentație, ne spun că mai trebuie un document, ca la noi în România. Nu ne spun de la bun început tot ce trebuie adus pentru a obține avizul”, a spus primarul Misăilă în cadrul unei emisiuni televizate. Potrivit acestuia, obținerea unui aviz de mediu nu ar trebui să dureze mai mult de șase luni dacă există documentația completă, de aici și nemulțumirea sa că de un an și jumătate se analizează aceste proiecte. În replică, directorul Agenției de Protecție a Mediului susține că Primăria Focșani a depus documentația pentru avizul de mediu la cele două parcuri abia acum patru luni. „Documentația a fost depusă la sfârșitul anului trecut, pe 27 decembrie, din ce îmi aduc eu aminte. Reabilitarea unui parc nu este chiar o investiție minoră, iar documentele trebuie să fie făcute bine. Nu suntem noi care decidem tot, este o comisie de analiză tehnică, din care fac parte foarte multe instituții, care se întâlnește în fiecare săptămână. Noi chiar i-am îndrumat pe cei de la Primărie cu informații necesare, le-am stat la dispoziție, însă documentația nu o putem face noi. Sunt etape peste care nimeni nu poate să sară”, ne-a declarat Valentin Logodinschi, directorul Agenției de Mediu Vrancea.

Primăria Focșani a prevăzut bani în buget și în acest an bani pentru reabilitarea celor două parcuri, așa cum a făcut și în 2017 și 2018. Astfel, pentru parcul „Bălcescu” lucrările sunt estimate la aproximativ 1,3 milioane de ei, iar pentru parcul „Teatru” la 512.540 de lei.