Misăilă joacă pe sârmă: PSD sau PRO România?

0
262
Partidul lui Victor Ponta a obținut un rezultat bun la alegerile europarlamentare, ținând cont că este o formațiune politică nouă. A trecut pragul electoral, față de partidul ”bătrânului” Tăriceanu, care a scăzut sub 5%. Și, pentru pesediști, PRO România reprezintă o variantă de refugiu, mai ales că locurile eligibile la PSD s-au împuținat considerabil.
Unul dintre cei care ar putea să sară în barca lui Ponta, pe ultima sută de metri (adică înainte de alegerile locale de anul viitor), ar fi chiar primarul municipiului Focșani. Relațiile tensionate dintre Misăilă și Oprișan s-au mai atenuat, în ultimul an, însă nu se știe niciodată ce ar putea răbufni. Acum, Oprișan se vede iar pe cai mari la PSD, iar Misăilă, care a mers pe mâna lui Dragnea, simte că nu mai are niciun sprijin pentru o nouă candidatură la Primăria Focșani. A rămas doar la mâna șefului și mentorului său, pe care l-a cam renegat între timp.
O portiță de scăpare ar fi, prin urmare, partidul lui Ponta. Cei doi tineri (încă) politicieni par a se înțelege bine, așa cum s-a observat, în public, la finala Cupei României la handbal, de la Focșani. Au mai fost și alte tatonări, discuții, așa cum s-a întâmplat și zilele trecute, după rezultatele alegerilor europarlamentare. Primarul Focșaniului s-a deplasat și luni la București, zvonurile indicând o posibilă nouă întâlnire cu Victor Ponta.
Deocamdată, totul e la capitolul zvon, însă nu iese fum fără foc.