Ministrul Transporturilor a semnat, la Focșani, contractul de proiectare și execuție a drumului ce leagă Soveja de Lepșa

0
420

Principalul obiectiv al vizitei la Focșani a ministrului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, l-a constituit semnarea contractului ”Proiectare și Execuție lucrări pentru obiectivul ”Modernizare DN 2L, Soveja – Lepșa, km 60+145 – km 76+277”. Contractul a fost semnat în prezența ministrului Lucrărilor Publice, Ion Ștefan, a oficialităților locale și județene, a senatorului Cătălin Toma și a reprezentanților Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Promis de mult timp, de diverse guverne și de președintele CJ Vrancea, iată că tronsonul de drum Soveja-Lepșa intră, acum, în linie dreaptă în ceea ce privește reabilitarea. Investiția la acest drum este inclusă în planul național de dezvoltare al Guvernului Orban. De această investiție nu se vor bucura doar localnicii. Drumul Soveja – Lepșa, cunoscut și drept ”Coașa”, este important pentru dezvoltarea zonei de munte și a județului, în general, pentru turism, economie, meșteșuguri, tradiții și micii întreprinzători locali. ”S-a vorbit prea mult dar nu s-a făcut nimic. Acum, tot ceea ce spunem se va realiza. Știm cât de important este acest drum, acest drum ar putea dezvolta județul, ar relansa investițiile, ar crește nivelul de trai în județul Vrancea”, a spus ministrul Lucrărilor Publice, Ion Ștefan. ”În acest moment, să înceapă lucrările. Asigur firmele de proiectare și construcții că vor avea decontate toate facturile. Finanțarea va trece pe fonduri europene nerambursabile, acum este pe bugetul de stat. Avem finanțarea asigurată și sper ca în acest an să semnăm ordinul de începere a lucrărilor.”. a subliniat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Lucrările pentru tronsonul de drum Soveja-Lepșa au fost evaluate la 106,5 milioane de lei, fără tva. Perioada de execuție este de 24 de luni. Potrivit constructorului, din cei 16 kilometri, 13 prezintă condiții de dificultate, cu lucrări de artă, precum viaducte de coastă, poduri etc.