Ministrul Sănătății nu garantează construcția viitorului spital de urgență de la Focșani prin PNRR

0
446

Aflată în Vrancea, în piața de la Dumbrăveni, la campania de vaccinare împotriva COVID-19, Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a fost întrebată și despre ce se va întâmpla cu construcția viitorului spital de urgență de la Focșani, despre care autoritățile locale spun că va fi prins în PNRR. Ministrul a evitat un răspuns direct și a menționat că vor fi finanțate doar acele proiecte care să răspundă nevoilor actuale.

„Nu mă opun niciunui proiect de infrastructură spitalicească. Nevoia este foarte mare de infrastructură spitalicească. Eu și colegii mei de la minister suntem cei care am pus pe harta PNRR aceste investiții în infrastructura spitalicească și am decis prioritizarea investițiilor în acele locuri unde este cea mai mare nevoie.  Există diorință, există nevoi și tot timpul ele trebuie cuplate. Toate proiectele care sunt suficient de mature, avansate ca stadiu de proiectare și studii fezabilitate si care răspund nevoilor populației dintr-o anumită zonă și se încadrează în buget sunt eligibile pentru a fi finanțate. Vor exista mai multe etape. Am centralizat proiectele, sunt în valoare de 8,1 miliarde de euro, apoi vom stabili criterii de prioritizare, de calitate astfel încât să ne asigurăm că finanțăm proiecte de calitate, care răspund tuturor condițiilor iginico-sanitare, dar vom stabili și niște limite maxime de decontare, să ne asigurăm că decontăm prețul corect”, a spus Ioana Mihăilă.

Prin PNRR, România va primi în jur de 2,5 miliarde de euro pentru construcția de noi spitale. Investiția de la Focșani este evaluată la 600.000 de milioane de euro.