Ministrul Educației: ”În 8 noiembrie, școala va începe. Vineri vom vedea care va fi modul de deschidere a școlilor. Numărul tezelor se va reduce”

0
775

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a susținut astăzi o conferință de presă în care a vorbit despre ce vor face elevii și cadrele didactice în acest an școlar, perturbat de contextul pandemic. Ministrul Educației a ținut să precizeze că se vor relua cursurile luni, 8 octombrie, în toate unitățile de învățământ. Modalitatea de funcționare va fi stabilită în funcție de rata de infectare cu SARS-CoV-2 din fiecare localitate. Iată principalele declarații ale ministrului Sorin Cîmpeanu:

 • În data de 8 noiembrie, școala va începe. Există o anexă în care s-au prezentat o serie de măsuri propuse spre adoptare prin Ordin comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății. Ministrul Educației va rămâne consecvent principiului potrivit căruia școlile trebuie să funcționeze cu prezență fizică atât timp cât se asigură siguranța. Vom avea consultări cu autoritățile sanitare și vineri vom anunța.
 • Am decis să reducem numărul de teze pe care elevii îl vor susține. La clasa a opta: în loc de trei teze, doar două. La liceu, în loc de patru teze, trei teze. Prin reducerea numărului de note necesare pentru încheierea mediei la două, înseamnă că fiecare notă și teza vor avea o pondere de 37,5%. Tezele se vor putea susține începând cu data de 6 decembrie.
 • Pentru cei care nu vor putea să susțină tezele cu prezență fizică, le vor putea susține ulterior, la revenire, chiar dacă acest lucru se va întâmpla în semestrul al doilea.

Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a>

<!-- /96038750/Vrancea24/Billboard -->
<div id='div-gpt-ad-1674821856114-0' style='min-width: 300px; min-height: 90px;'>
 <script>
  googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1674821856114-0'); });
 </script>
</div></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentÎncep preselecțiile la Festivalul Concurs de Muzică Ușoară Românească ”Florentin Delmar”
Articolul următorULTIMA ORĂ Alți 3 vrânceni au pierdut lupta cu virusul