Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, discuție cu președintele Klaus Iohannis despre situația ministerului pe care îl conduce

0
440

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că se va întâlni periodic cu premierul Ludovic Orban și miniștrii cabinetului acestuia pentru a analiza situația domeniilor pe care le gestionează, problemele și soluțiile de rezolvare. Astăzi, de la ora 11:00, la Palatul Cotroceni vor veni, împreună cu prim ministrul Orban, miniştrii Educaţiei şi Cercetării – Cristina Anisie, Sănătăţii – Victor Costache, Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei – Ion Ştefan şi Afacerilor Interne – Marcel Vela. Președintele Klaus Iohannis, a afirmat, miercuri, că „este cutremurător, de multe ori, ce dezastru au lăsat pesediştii şi ce dezordine”, cu referire la tot ceea ce înseamnă actul guvernării. „Nu doresc să fac declaraţii în locul lor. Dar mi se pare absolut normal – şi împreună cu domnul prim-ministru am hotărât să avem acest stil de lucru – să ne întâlnim destul de des pentru a ne informa reciproc şi pentru a discuta care sunt cele mai bune abordări. Evident, Guvernul pe partea de care se ocupă Guvernul şi eu pe partea de care se ocupă preşedintele. Însă, vreau să ştiu ce se întâmplă, ei vor să mă informeze. Am avut discuţii foarte bune. Sigur, în această etapă, preponderent discuţii pe analiză, pe ce au găsit. Este cutremurător, de multe ori, ce dezastru au lăsat PSD-iştii şi ce dezordine. Dar noi avem soluţii, ei au soluţii, împreună avem soluţii şi, chiar dacă situaţia este foarte proastă, o să aflaţi de la miniştri despre aceste lucruri. (…) Este cu siguranţă nevoie de o corelare foarte strânsă între preşedinte şi Guvern pentru a corecta multiplele greşeli care s-au făcut şi pentru a începe odată şi odată resetarea României, munca de reconstrucţie. Fiindcă acum, prima dată, trebuie făcută curăţenie, dar după aceea trebuie luate lucrurile şi făcute mai bine şi cred că asta aşteaptă românii şi de la mine, şi de la Guvernul Orban: să venim cu soluţii”, a spus Klaus Iohannis în conferința de presă de miercuri seară.

Printre obiectivele prioritare ale ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, se numără finalizarea stadioanelor pentru EURO 2020. Ion Ștefan a efectuat, ieri, a doua vizită pe șantierele respective, în decurs de o săptămână. ”Mi-am început ziua cu o nouă vizită pe şantierele celor trei stadioane la care se lucrează pentru organizarea meciurilor din cadrul Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020. După cum am spus şi săptămâna trecută, finalizarea acestor obiective este una dintre priorităţile mele, iar constructorii sunt sigur că se vor obişnui cu asemenea vizite neanunţate. Este important să ştim în permanenţă care este stadiul lucrărilor şi de ce mai este nevoie pentru ca angajamentele asumate de România să poată fi respectate, iar lucrările să fie de calitate!
M-am întâlnit cu reprezentanții constructorilor de la stadioanele Steaua Bucureşti, Giulești „Valentin Stănescu” și „Arcul de Triumf”, care m-au asigurat că toate lucrările au avansat faţă de săptămâna trecută.”, a precizat ministrul Ion Ștefan.