Ministrul Apărării tranșează conflictul din Calea Munteniei, dintre armată și locatari

0
108

După dispute grele între o unitate militară din Focșani, pe de o parte și proprietarii unor case de pe strada Calea Munteniei, cu privire la calea de acces în zonă, fiecare parte revendicându-și terenul, Guvernul a rezolvat astăzi conflictul. Ministrul Apărării, Mihnea Motoc a anunțat pe pagina sa de Facebook cum s-a rezolvat problema.

„Am dialogat în ultimele luni, prin intermediul mesageriei asociate acestei pagini, cu mai mulți focșăneni, locuitori ai ansamblului rezidențial învecinat cu perimetrul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată. Problema pe care o semnalau era legată de nevoia asigurării unui drum de acces către ansamblul locativ.

Nu mai are importanță cum s-a ajuns aici, acum mă bucur că Guvernul a aprobat astăzi să fie transferată o parte din imobilul 338 Focşani, în suprafaţă de 2604 mp, din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în domeniul public al municipiului Focşani, judeţul Vrancea, în scopul edificării acestui drum.

Dialogul cu autoritățile municipiului au făcut posibil ca o parcelă de teren cu aceeași suprafață să fi fost transferată recent în administrarea MApN de către Primăria Focșani. Parcela este dispusă în cimitirul sud Focșani și va fi amenajată ca cimitir militar de garnizoană”, a menționat ministrul Apărării Naționale.