Miniștri interimari la Dezvoltare Regională și Transporturi

0
43

Șefii PSD au stabilit ce membri ai Cabinetului Dăncilă vor ocupa, ca interimari, posturile libere din Executiv, după ce președintele Klaus Iohannis a semnat decretele de vacantare. Potrivit deciziei partidului de guvernare, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, se va ocupa și de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, iar ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, se va ocupa și de Ministerul Transporturilor.

”Premierul Viorica Dăncilă a transmis astăzi președintelui României, Klaus Iohannis, propunerile de desemnare a miniștrilor interimari pentru portofoliile Transporturilor și Dezvoltării Regionale, astfel încât să fie asigurată continuitatea activității în cele două domenii. Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, este propus pentru asigurarea interimatului la ministerul Transporturilor, iar ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, este propus pentru preluarea interimatului la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Am propus desemnarea miniștrilor interimari pentru a asigura continuitate în activitatea guvernamentală în toate domeniile, inclusiv la Transporturi și Dezvoltare, portofolii cheie în derularea unor proiecte importante de investiții. Este vital însă, având în vedere contextul actual, să găsim soluții definitive privind numirile titularilor pentru cele două funcții”, a subliniat prim-ministrul Viorica Dăncilă.”, se menționează într-un comunicat al Guvernului.