duminică, iunie 23, 2024
AcasăStiri InterneMinisterul Mediului: 654 de centre de colectare a deșeurilor prin aport voluntar...

Ministerul Mediului: 654 de centre de colectare a deșeurilor prin aport voluntar vor fi construite, în România, până în anul 2026

Astăzi s-a încheiat sesiunea de finanțare aferentă Componentei 3 – Managementul deșeurilor, Investiția I1 din #PNRR. Suma totală solicitată este de peste 2,39 miliarde lei, ceea ce reprezintă aproximativ 83% din alocarea financiară inițială. Județul cu cele mai multe proiecte depuse este Suceava, cu 44 de centre solicitate, urmat de județul Timiș, cu 42 de centre și de județul Maramureș, cu 30 de centre.
Centrele de colectare prin aport voluntar vor asigura colectarea separată a deșeurilor menajere care nu pot fi colectate în sistem „door-to-door”, respectiv deșeuri reciclabile și biodeșeuri care nu pot fi colectate în pubelele individuale, precum și fluxuri speciale de deșeuri – deșeuri voluminoase, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, deșeuri din construcții și demolări, precum și alte tipuri de deșeuri, în conformitate cu proiectul-tip pus la dispoziție de MMAP. ”Pe lângă cele peste 650 de centre mici, vom finanța și 10 centre regionale la nivelul marilor aglomerări urbane, care vor beneficia inclusiv de capacități proprii de reciclare. Prin operaționalizarea acestor centre, cetățenii vor putea preda deșeurile voluminoase, inclusiv anvelope sau mobilier uzat, deșeuri de echipamente electrice și electronice, adică exact acele tipuri de deșeuri pe care cetățenii nu aveau unde să le ducă până acum. Ajutăm, astfel, primăriile să-și extindă infrastructura de colectare separată și să-și îmbunătățească ratele de reciclare. Construcția acestor centre reprezintă unul dintre pașii esențiali pentru tranziția către economia circulară”, a declarat ministrul Mediului, Tanczos Barna. (sursa: MMAP)

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu