Militarul erou Florinel Enache pleacă joi în SUA, la tratament

0
142

Plutonierului adjutant principal Florinel Enache își va continua tratamentul medical la Centrul Naţional Militar Medical Walter Reed, din SUA. Înintea plecării în America, ministrul apărării i-a trimis o scrisoare de încurajare.

Alături de Florinel se va afla soţia sa, cât şi pe un medic ce va ţine legătura cu structurile M.Ap.N.

Florinel Enache va pleca în SUA joi, 17 decembrie. Deplasarea se va face cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române până la Ramstein, în Germania, de unde va fi preluat de o aeronavă a Forţelor Aeriene ale SUA. Perioada de tratament  este preconizată a dura circa trei luni, iar costurile vor fi suportate de M.Ap.N.

Plutonierul adjutant principal Florinel Enache a fost rănit în anul 2012 în urma unei deflagraţii a unui dispozitiv explozibil improvizat, pe timpul executării unei misiuni de cercetare terestră şi securizare a unui obiectiv pe autostrada A1, Kabul-Kandahar, din Afganistan.

În luna iunie 2014, Florinel Enache a suferit o intervenţie chirurgicală de montare a unei proteze bionice performante cot-mână, conform standardelor impuse de protocolul de recuperare. Acest mecanism corespunde integral nevoilor pacientului, permiţându-i o mai bună adaptare la o viaţă socială normală.

Intervenţia medicală de protezare a fost o premieră a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” şi a sistemului medical militar.

În prezent, deşi este încadrat în gradul I de invaliditate, Florinel Enache a fost menţinut în activitate, la cererea sa, şi este consilier al comandantului pentru problemele maiştrilor militari şi subofiţerilor la Batalionul 469 Sprijin Logistic „Putna” din cadrul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” din Focşani.