Militarii focșăneni pregătesc o nouă misiune în Afganistan

0
387

Militari din cadrul Batalionului 280 Infanterie ,,Căpitan Valter Mărăcineanu“ din Focşani se pregătesc pentru o nouă misiune în T.O. Afganistan. Astfel, începând cu luna aprilie, în Garnizoana Focșani au început pregătirile pentru operaţionalizarea Batalionului de Infanterie destinat asigurării Protecţiei Forţei în baza militară KAF (Kandahar Air Field), din Afganistan. Cei aproximativ 400 de militari din cadrul batalionului vor pleca în T.O. Afganistan în a doua perioadă a anului 2017 şi vor acţiona în cadrul misiunii NATO „Resolute Support”.
Pentru început, militarii se vor familiariza cu situaţia politico-militară actuală a Afganistanului, factorii de risc la adresa mediului de securitate, procedurile standard de operare NATO, prevederile normelor de drept internaţional umanitar şi regulile de angajare (ROE) specifice. Următoarele etape de pregătire se vor derula progresiv ,,step by step” atât la nivel de microstructură cât şi de structură şi se vor încheia cu un exercițiu în complex de repetare a misiunii care se va desfăşura la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre „Getica” din Cincu. La sfârşitul perioadei de pregătire, Batalionul de Infanterie Protecţie a Forţei va fi gata să acţioneze în cadrul misiunii NATO „Resolute Support”, pentru îndeplinirea misiunilor şi sarcinilor specifice.
Batalionul 280 Infanterie ,,Căpitan Valter Mărăcineanu” este o unitate certificată NATO, aflată în organica Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată ,,Unirea Principatelor”, având o misiune bine definită, constituind totodată un factor de stabilitate în zona de responsabilitate. Batalionul a participat la misiuni internaţionale în Afganistan în anii 2004, 2009 şi 2012, în Irak în anul 2006 şi în Kosovo în perioada 2003-2004.

Sursa: www.armataromaniei.ro      O nouă misiune, o nouă provocare