Mii de vrânceni, executați silit de fisc. Ei au popriri pe conturi bancare

0
163

De la începutul anului 2016, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vrancea a recuperat prin executare silită de la datornicii la buget suma de 10,04 milioane lei. Cei mai mulți bani, încasați din executare, au fost ca urmare a popririi conturilor bancare, respectiv 3,91 milioane lei dar s-au făcut și încasări din somaţii pentru care nu s-au aplicat măsuri de executare silită, în sumă de 3,61 milioane lei.

„Ca măsuri întreprinse pentru recuperarea obligaţiilor restante, în conformitate cu prevederile legale, se numără: comunicarea a 6.991 somaţii de plată (4.740 la persoane fizice şi 2.251 la persoane juridice) în sumă de 22,46 milioane lei; poprirea unui număr de 1.577 conturi bancare pentru o valoare a creanţelor 8,10 milioane lei; poprirea unui număr de 194 terţi pentru o valoare a creanţelor de 2,50 milioane lei; instituirea unui număr de 7 sechestre asupra bunurilor mobile pentru o valoare a creanţelor în sumă de 0,97 milioane lei, instituirea unui număr de 3 sechestre asupra bunurilor imobile pentru o valoare a creanţelor în sumă de 0,12 milioane lei”, anunță fiscul vrâncean.

Potrivit Administrației Finațelor Publice din Vrancea, contribuabilii care se confruntă cu dificultăţi financiare au posibilitatea de a solicita acordarea de eşalonări la plată pentru obligaţiile fiscale administrate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi neachitate la termenele legale de plată.

„Pentru sumele care fac obiectul eşalonării procedura de executare silită nu începe, sau se suspendă după caz. Eşalonările la plată se pot acorda pe o perioadă de cel mult 5 ani. Eşalonarea la plată nu se acordă pentru obligaţiile fiscale în sumă totală mai mică de 500 lei în cazul persoanelor fizice şi 5.000 lei în cazul persoanelor juridice”. precizează Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vrancea.