AcasăActualitateMetoda ”Accidentul”: doi bărbați au fost prinși în Vrancea, după ce au...

Metoda ”Accidentul”: doi bărbați au fost prinși în Vrancea, după ce au înșelat o bătrână

Poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 14 au desfăşurat o acţiune de prindere în flagrant delict a doi bărbaţi şi au pus în aplicare 5 mandate de percheziţie domiciliară, în vederea destructurării unui grup specializat în înşelăciuni prin metoda accidentul.

Astfel, la data de 12 februarie 2023, poliţiştii au prins în flagrant delict 2 bărbaţi, în judeţul Vrancea, la scurt timp după ce ar fi primit 11.000 de lei de la o femeie, în vârstă de 79 ani, din judeţul Buzău, după ce, în prealabil, fusese indusă în eroare, cu privire la faptul că fiul ei a suferit un accident, iar pentru intervenţia medicală trebuia să achite 50.000 de lei. Concomitent, cu sprijinul I.P.J. Constanţa, au fost puse în aplicare 2 mandate de percheziţie domiciliară la două locaţii, din judeţul Constanţa, fiind depistat un al treilea bărbat, precum şi bunuri cu valoare probatorie şi obiecte vestimentare purtate la comiterea faptelor.

Cu privire la aceştia s-a stabilit faptul că sunt bănuiţi de comiterea a 2 alte infracţiuni de înşelăciune, în Bucureşti, la data de 1 februarie 2023, de unde ar fi fost sustraşi aproximativ 30.000 de lei şi în judeţul Constanţa, la data de 11 februarie 2023, de unde au fi fost sustraşi 11.000 de lei, prin acelaşi mod de operare. De asemenea, din cercetări s-a stabilit faptul că bărbaţii ar fi fost sprijiniţi de alte două persoane încarcerate într-un penitenciar.

Totodată, la data de 14 februarie 2023, fiind extinse cercetările privind activitatea infracţională a grupului, poliţiştii Secţiei 14, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale al Poliţiei Capitalei şi al I.P.J. Constanţa au pus în aplicare 3 mandate de percheziţie domiciliară în judeţul Constanţa, fiind depistată o femeie bănuită în cauză şi identificate mai multe mijloace de probă. Persoanele depistate au fost conduse la sediul secţiei, 3 dintre ele fiind reţinute pentru 24 de ore, ulterior fiind arestate preventiv pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4. Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. (Direcția Generală de Poliție a Municipiului București)

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu