Meteo: alerte de vânt și vreme rece, până vineri seară

0
249

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat și prelungit informările de specialitate. Pentru zonele înalte de munte, la peste 1.700 de metri, meteorologii au instituit cod galben de vânt, începând din această seară și până vineri seară. În acest interval, vântul va avea intensificări susținute cu rafale ce vor depăși 90-100 km/h.

Totodată, meteorologii ne anunță că temperaturile scăzute și intensificările de vânt se vor înregistra și în alte regiuni ale țării, de astăzi și până vineri seară. La munte, vântul va avea intensificări cu viteze de peste 55-60 km/h, iar  la altitudini mari, rafalele vor depăși 80 km/h.
Temporar, intensificări ale vântului se vor semnala astăzi și în regiunile estice, sud-estice și în extremitatea de sud-vest, cu viteze de 40-50 km/h, iar mâine în cea mai mare parte a teritoriului, local cu rafale în general de 50-60 km/h. Vremea se va menţine deosebit de rece în toată țara, iar în timpul nopții, în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice din sud, vor fi temperaturi minime de 0-3 grade celsius, favorizând izolat producerea brumei.