joi, martie 28, 2024
AcasăStiri InterneMăsuri speciale pentru sacrificarea mieilor pentru Paști

Măsuri speciale pentru sacrificarea mieilor pentru Paști

Autoritățile sanitar veterinare iau măsuri speciale pentru asigurarea condițiilor igienico-sanitare și pentru protejarea sănătății populației. Problema cea mai sensibilă o reprezintă sacrificarea și comercializarea mieilor. Animalele pot fi sacrificate doar în abatoarele autorizate și în locurile special amenajate de autorități în acest sens. Nu se permite sacrificarea spre comercializare a cărnii de miel în alte spații neavizate de medicii DSVSA. ”Ordinul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor prevede clar că mieii pentru sărbătorile de Paști nu se pot sacrifica decât în abatoarele autorizate și în locurile special amenajate cu sprijinul autorităților locale. Astfel că suntem în curs de amenajare un loc pentru sacrificarea animalelor în oborul din municipiul Focșani. Acolo se vor asigura toate condițiile sanitare și de igienă pentru protejarea cărnii, a cumpărătorilor dar și a personalului care va fi detașat în acel spațiu. La acest punct de sacrificare vor fi primiți numai miei cu acte de proveniență. Noi vom asigura personal suficient pentru activitățile de săptămâna viitoare de la punctul de lucru. Carnea ce se va comercializa va fi marcată cu o ștampilă specială”, a declarat directorul adjunct al DSVSA Vrancea, Doru Calistru. De asemenea, se va acorda o atenție deosebită și celorlalte produse de origine animală și non-animală care se vor comercializa în perioada următoare, mai ales celor sensibile pe timp călduros, precum ouăle sau peștele.
În ultima săptămână, inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vrancea au efectuat mai multe controale, alături de reprezentanți ai Oficiului pentru Protecția Consumatorilor, ai Poliției și ai Direcției de Sănătate Publică. Echipele mixte au verificat 39 de agenți economici și au aplicat 9 amenzi în valoare totală de 57.000 de lei. Au fost controlate abatoare, piețe, carmangerii, unități de alimentație publică, magazine alimentare ș.a. Acțiunile de control vor continua în fiecare zi, inclusiv în zilele de sărbătoare. La sediul DSVSA Vrancea se asigură serviciul de permanență, astfel că un inspector de specialitate va fi mereu la dispoziție, și sâmbăta și duminica, în caz de nevoie.

ARTICOLE SIMILARE
spot_img
- Advertisment -

Cele mai citite

Măsuri speciale pentru sacrificarea mieilor pentru Paști

Autoritățile sanitar veterinare iau măsuri speciale pentru asigurarea condițiilor igienico-sanitare și pentru protejarea sănătății populației. Problema cea mai sensibilă o reprezintă sacrificarea și comercializarea mieilor. Animalele pot fi sacrificate doar în abatoarele autorizate și în locurile special amenajate de autorități în acest sens. Nu se permite sacrificarea spre comercializare a cărnii de miel în alte spații neavizate de medicii DSVSA. ”Ordinul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor prevede clar că mieii pentru sărbătorile de Paști nu se pot sacrifica decât în abatoarele autorizate și în locurile special amenajate cu sprijinul autorităților locale. Astfel că suntem în curs de amenajare un loc pentru sacrificarea animalelor în oborul din municipiul Focșani. Acolo se vor asigura toate condițiile sanitare și de igienă pentru protejarea cărnii, a cumpărătorilor dar și a personalului care va fi detașat în acel spațiu. La acest punct de sacrificare vor fi primiți numai miei cu acte de proveniență. Noi vom asigura personal suficient pentru activitățile de săptămâna viitoare de la punctul de lucru. Carnea ce se va comercializa va fi marcată cu o ștampilă specială”, a declarat directorul adjunct al DSVSA Vrancea, Doru Calistru. De asemenea, se va acorda o atenție deosebită și celorlalte produse de origine animală și non-animală care se vor comercializa în perioada următoare, mai ales celor sensibile pe timp călduros, precum ouăle sau peștele.
În ultima săptămână, inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vrancea au efectuat mai multe controale, alături de reprezentanți ai Oficiului pentru Protecția Consumatorilor, ai Poliției și ai Direcției de Sănătate Publică. Echipele mixte au verificat 39 de agenți economici și au aplicat 9 amenzi în valoare totală de 57.000 de lei. Au fost controlate abatoare, piețe, carmangerii, unități de alimentație publică, magazine alimentare ș.a. Acțiunile de control vor continua în fiecare zi, inclusiv în zilele de sărbătoare. La sediul DSVSA Vrancea se asigură serviciul de permanență, astfel că un inspector de specialitate va fi mereu la dispoziție, și sâmbăta și duminica, în caz de nevoie.
ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu