Măsuri restrictive în 3 comune din județ, cu rata de infectare COVID-19 peste 1,5

0
235

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat, astăzi, Hotărârea nr. 91 privind stabilirea/menţinerea unor măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19, în funcție de încadrarea în limitele de incidență cumulată la 14 zile, la nivelul localităților din județul Vrancea. Principalele măsuri sunt următoarele:

(1) Organizarea și desfășurarea activității cu public, în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise, cu participarea publicului până la 30 % din capacitatea maximă a spațiului.

(2) Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in în aer liber, spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt interzise.

(3) Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

(4) Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă  fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

(5) Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Hotărârea nr. 91 a CJSU Vrancea vizează 3 comune, cu incidența COVID-19 peste 1,5 la mia de locuitori: Soveja – 1,94, Dumitrești – 1,84, Golești – 1,67. Perioada de instituire a acestor măsuri este 4-17 mai.