Măsuri de urgență adoptate de Primăria Cîrligele. Edilul vrea ca localnicii să stea la adăpost

0
637

SEDINŢĂ COMITET LOCAL PT. SITUAŢII DE URGENŢĂ – MĂSURI ADOPTATE:
1. Persoanele care vin din zonele afectate de COVID-19 au obligaţia de a respecta perioada de izolare. Primăria comunei Cârligele se va ocupa de monitorizarea celor sosiţi pe raza comunei noastre si va ţine o evidenţă strictă a acestora;
2. Reprezentanţi ai Primăriei Cârligele împreună cu reprezentanţi ai Postului de Poliţie Cârligele vor efectua verificări zilnice la domiciliul celor aflaţi în autoizolare, iar acolo unde se va constata încălcarea obligaţiilor privind izolarea vor fi aplicate sancţiunile legale în vigoare;
3. Se vor dezinfecta în mod frecvent spaţiile publice de pe raza comunei Cârligele, prima activitate în acest sens având deja loc ieri, 19 martie 2020;
4. Se suspendă activitatea de consum a produselor alimentare şi a produselor alcoolice şi nealcoolice, organizate în cafenele, baruri sau alte localuri publice, în spaţiile destinate cu acest scop, din interiorul sau exteriorul locaţiei;
5. Se suspendă activitatea spaţiilor unde se desfăşoară jocurile de noroc;
6. Se suspendă toate activităţile culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de îngrijire personală realizate în spaţii închise. Se anuleaza activităţile care au fost solicitate a se desfăşura la Căminul Cultural Cârligele pe perioada stării de urgenţă.
7. Se interzice accesul în spaţiile de joacă pentru copii şi parcuri de pe raza Unităţii Administrativ Teritoriale ale comunei Cârligele pentru perioada în care este decretată Starea de Urgenţă în România.
8. Se interzice organizarea şi desfăşurarea oricărui eveniment care presupune participarea a peste 100 de persoane în spaţii deschise, iar pentru cele care presupun participarea a maximum 100 persoane, organizatorii sunt obligaţi să dispună măsuri care să asigure distanţa de minimum 1 m între participanţi.
9. Începând cu data de 23.03.2020 se suspendă activitatea cu publicul a compartimentelor din aparatul de specialitate al primarului comunei Cârligele, exceptând situaţiile deosebite pentru motive intemeiate (se primesc actele pentru înregistrarea naşterilor sau deceselor sau alte cazuri urgente), urmând ca documentele, adresele, petiţiile să fie comunicate autorităţii locale pe e-mail sau fax la următoarele adrese:
• E-mail : cirligeleprimaria@yahoo.com
• ☎️Fax: 0237/253200.
• Pe adresa de facebook a Primăriei Cârligele (utilizând aplicația ,, messenger,,)
• Persoanele din categoriile vulnerabile care nu dispun de mijloace de comunicare electronică sau persoanele care se află într-o situaţie a cărei problemă nu suferă amânare pot apela autoritatea publică locală la numarul de telefon: 0237/253000 sau la serviciul de permanenţă instituit la nivelul Primăriei comunei Cârligele, asigurat de către reprezentanţii SVSU Cârligele la numarul de telefon 0728.0143.69.
Documentele solicitate prin mijloacele de comunicare electronică vor fi soluţionate şi transmise în cel mai scurt timp posibil petentului în format electronic. (Primăria Cîrligele)