Marți, 13 august, ziua de prevenire a ghinionului

0
391

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U) s-a raliat iniţiativei derulată la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de 13 care se suprapune cu ziua de marţi, se organizează „Ziua Informării Preventive”. Sărbătorită sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră, Ziua Informării Preventive va fi marcată  de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Anghel Saligny” al judeţului Vrancea printr-o serie de activităţi informativ-educative pentru conştientizarea diverselor pericole care pot fi prevenite.

Astfel, marți 13 august, între orele 10.00-14.00, vor fi organizate punct de informare preventivă în Piața Unirii, Promenada Mall Focșani și pasajul pietonal din Piața Moldovei –Magazin ”Milcov” . Totodată, în municipiile Focşani şi Adjud, oraşul Panciu şi comuna Vidra, unităţile de pompieri vor desfășura, în intervalul orar 10.00-14.00, „Ziua porţilor deschise”. În cadrul acestei activităţi vor fi pregătite ateliere tematice „Pompier pentru o zi” pentru a oferi posibilitatea celor interesaţi să se familiarizeze cu tehnica şi accesoriile utilizate pe timpul misiunilor. De asemenea, elevii participanți la taberele organizate în Centrul de Agrement Gălăciuc vor putea învăţa de la colegii noștri din cadrul Serviciului de Pregătire a Populației și Reziliența Comunităților (S.P.I.R.C.), multe lucruri utile despre prevenirea, protecţia şi intervenţia în situaţii de urgenţă. În cadrul acestor activități vor fi prezentate campaniile ”R..I.S.C.”, „F.O.C – Flăcările Omoară Copii”, ”Nu tremur la cutremur” și vor fi distribuite materiale preventive (pliante, afișe, etc.).

Dacă pentru unele persoane o zi de 13 poate aduce ghinion, mai ales dacă se suprapune cu o zi de marţi, pentru pompierii vrânceni această coincidenţă reprezintă doar un prilej în plus de a trage un semnal de alarmă asupra importanţei respectării măsurilor de prevenire. O situaţie de urgenţă se poate produce în orice zi, indiferent de data sau ziua din calendar, dar la fel, în orice zi, prin respectarea măsurilor specifice ne putem proteja pe noi şi pe cei de lângă.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vrancea