joi, iulie 25, 2024
AcasăActualitateManevre în postul Paștelui la Catedrala din Focșani. Cine este noul constructor

Manevre în postul Paștelui la Catedrala din Focșani. Cine este noul constructor

Ceea ce se vorbea prin Focșani de la începutul anului, și anume faptul că lucrările la Catedrala Ortodoxă „Sf. Cuvioasa Parascheva” din Focșani vor ajunge pe mâna unei firme abonate la fondurile publice din județ, s-a întâmplat deja. După rezilierea contractului firmei General Construct, care s-a ocupat de lucrări în ultimii zece ani, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a organizat o nouă licitație, care a fost câștigată, surpriză, de societatea PIF&LMS Focșani, administrată de Florin Păltinuș.

catedrala (5)“S-a organizat o licitație, la care au fost depuse oferte din partea mai multor firme, iar firma câștigătoare este o societate din Focșani, nu-i știu acum numele”, ne-a declarat Dragoș Olteanu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

Astăzi, noul construct a preluat șantierul, mai mulți muncitori și utilaje fiind aduse la Catedrală pentru înlocuirea gardului împrejmuitor, asta în timp ce în biserică preotul Răuță, un admirator constant al președintelui Consiliului Județean Vrancea, căruia i-a sugerat și slogan de campanie electorală, își ținea slujba religioasă.

În ultimii ani, firma PIF&LMS a fost favorizată de autoritățile locale la contractele de lucrări din bani publici, în special în Focșani. Firma a obținut și contracte din fonduri europene, la Colegiul Național Unirea, dar și construirea bazei Salvamont a Consiliului Județean Vrancea, acest ultim contract având o valoare de 6,4 milioane de lei. Sensul giratoriu de la Comcereal, care a costat 200.000 de euro, a fost construit tot de această firmă.

catedrala (4)catedrala (6)catedrala (3)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu