Mama tânărului care a omorât două persoane cu mașina, la 2 Mai, după ce consumase droguri, a fost reținută pentru 24 de ore

0
860

Procurorii DIICOT au decis, joi seară, să o rețină pentru 24 de ore pe Miruna Pascu, mama lui Vlad Pascu, cel care a omorât cu mașina doi tineri, pe 19 august, și a rănit alte trei persoane. Vlad Pascu se afla sub influența drogurilor în momentul producerii accidentului. Și în cazul lui Mihai Pascu, tatăl lui Vlad Pascu, procurorii au luat o măsură restrictivă: a fost plasat sub control judiciar, fiind acuzat de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În cursul acestei zile, procurorii DIICOT au efectuat percheziții în două dosare: într-o cauză, având ca obiect infracțiunea de trafic de droguri de risc, în care o persoană are calitatea de suspect; într-o altă cauză, ce vizează infracțiuni contra înfăptuirii justiției și infracțiuni privind regimul drogurilor, respectiv punerea la dispoziție a locuinței in vederea consumului de droguri, trafic de droguri de risc și mare risc. În total, 11 persoane au fost aduse la audieri, printre care și Miruna Pascu. Mama și Vlad Pascu este acuzată că ar fi încercat să influenţeze şi să şantajeze martori în dosarul în care este cercetat fiul ei. De asemenea, Mihai Pascu este cercetat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. La percheziţiile efectuate în locuinţa sa, anchetatorii au descoperit mai multe cartuşe.

La audieri au fost aduși și mai mulți tineri din anturajul lui Vlad Pascu, unii dintre ei aflându-se alături de acesta pe litoral, în perioada producerii accidentului în localitatea 2 Mai. Conform anchetatorilor, cei în cauză ar fi specializaţi în distribuirea de canabis, comprimate ecstasy, MDMA, cocaină, dar şi alte droguri sintetice, în diverse locaţii, restaurante şi cluburi de lux, majoritatea clienţilor drogurilor comercializate de către ei fiind consumatori constanţi, persoane cu un potenţial financiar ridicat. Persoanele ar fi furnizat diverse droguri de risc şi mare risc la petreceri private desfăşurate în diverse locaţii private din Bucureşti, la care, de asemenea, au participat persoane cu potenţial financiar ridicat.