Mai puține teste PCR pentru COVID-19 efectuate în ultima săptămână, la DSP Vrancea

0
156
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul DSP Vrancea, au prelevat și prelucrat, cu aparatul RT-PCR, în perioada 16 – 22 ianuarie 2021, 954 teste, defalcate pe zile astfel: sâmbătă, 16 ianuarie – 135 teste, duminică, 17 ianuarie – 88 teste, luni, 18 ianuarie – 42 teste, marți, 19 ianuarie – 120 teste, miercuri, 20 ianuarie – 263 teste, joi, 21 ianuarie – 145 teste, vineri, 22 ianuarie – 161 teste.
Direcția de Sănătate Publică Vrancea recomandă cetățenilor și instituțiilor din județ respectarea în continuare a măsurilor de organizare a activităţii, în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.
– În permanență purtați mască de protecție în spațiile închise (spații publice, loc de muncă)! Pentru o protecție eficientă masca trebuie să acopere atât nasul cât și gura.
– Evitați aglomerările, atât incintele cât și aglomerările din aer liber! În cazul în care nu le puteți evita, asigurați-vă că purtați masca de protecție!
– Mențineți distanța fizică față de celelalte persoane!
– Mențineți igiena riguroasă a mâinilor, prin spălarea cât mai frecventă cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde sau dezinfectarea cu substanțe pe bază de alcool!
– Evitați atingerea ochilor, nasului și gurii cu mâinile neigienizate! (DSP Vrancea)