Mai mulţi copii au ajuns la spital după ce au mâncat dulciuri

0
392

Nouă copii, cu vârsta cuprinsă între 9-13 ani din localitatea Jariştea, au ajuns la spital după ce au consumat dulciuri cumpărate de la un magazin din apropierea școlii.

Încă de ieri, câțiva copii s-au simțit rău, iar alții au avut probleme medicale azi dimineață, după ce au mâncat și ei dulciurile achiziționate de la magazinul respectiv.

”Profesorii mi-au spus că elevii au cumpărat niște dulciuri de la magazinul din apropierea școlii, la prânz, înainte de începerea cursurilor. Am înțeles că este vorba de tuburi cu praf de bomboane. La început, 9 copii s-au simțit rău și am chemat cadrele medicale din comună. Apoi copiii au fost transportați la Spitalul Județean din Focșani. Mi s-a mai spus că și alți 4 copii s-au simțit rău, dar au plecat acasă de la școală. Au venit cei de la DSP și au luat probe. Acum, copiii sunt acasă și se simt bine”, a declarat Cătălin Toma, primarul comunei Jariştea.
”Am fost informat că elevi de la Școala din Jariștea, de la clasele a V-a și a VI-a, au ajuns la Secția de Infecțioase a Spitalului Județean. O echipă a DSP s-a deplasat la școală pentru a lua probe și a sta de vorbă cu profesorii, elevii și părinții. Cei internați la spital aveau vărsături și dureri de cap. Cadrele medicale ne-au spus că prezentau sindrom dispectic pe fondul consumului excesiv de produse zaharoase dar nu excludem toxiinfecția alimentară. Urmează ca rezultatele analizelor de laborator să ne lămurească asupra situației. În acest moment, toți copiii s-au întors acasă”. dr. Cătălin Graur-director DSP Vrancea.

La această oră este în derulare o anchetă a autorităților, pentru a se descoperi de unde provine lotul de dulciuri care a provocat probleme medicale copiilor, anunţă Primăria Jariştea.


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentUn pui de urs a fost lovit de maşină azi noapte, la Lepşa
Articolul următorOperaţiune a pompierilor de salvare a unui câine