Mai multe transporturi cu gabarit depășit, cu elemente eoliene, vor traversa județul Vrancea

0
224

CNAIR a anunțat că, în perioada 9-18 august, șapte transporturi cu depășiri vor traversa o bună parte din țară, pe traseul următor: Agigea (județul Constanța) – DN39 – A4 – DN2A – Giurgeni – Slobozia – DN2A – Urziceni – DN2 – Râmnicu Sărat – Bacău – A7 – DN2 – Roman – DN28 – Târgu Frumos – DN28 – Războieni – DN28 – Târgu Frumos – DN28A – Ruginoasa (județul Iași). Vehiculele transportă componente eoliene. Lățimea maximă a vehiculelor este de 4,95 metri, masa totală 168 de tone, lungimea 58 de metri și înălțimea de 5,05 metri, viteza de deplasare urmând a fi adaptată condițiilor de trafic.

De asemenea, CNAIR a mai anunțat un astfel de transport, care va traversa județul Vrancea de la sud la nord, tot între Agigea și Ruginoasa, în perioada 9-18 august. Lățimea maximă a vehiculului este de 4,18 metri, masa totală 158 de tone, lungimea 30 de metri și înălțimea de 5,35 metri, viteza de deplasare urmând a fi adaptată condițiilor de trafic. Menționăm că în conformitate cu OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice viteza maximă de deplasare a vehiculului cu depășiri este de 70 km/oră. Alte 3 transporturi cu gabarit depășit fuseseră anunțate în cursul zilei de luni, 7 august.

Etapele de desfășurare ale transporturilor sunt stabilite de poliția rutieră. Vehiculule vor fi însoțite de autovehicule de însoțire autorizate și de echipaje ale poliției rutiere. Transporturile nu se vor desfășura în perioadele și pe sectoarele de drum pe care sunt semnalate fenomene meteorologice periculoase, prin codurile galben, portocaliu sau roșu. (sursa: CNAIR / foto: arhivă)