Lui ÎPS Ciprian îi place în mașina în care a murit ÎPS Epifanie

0
274
Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, ÎPS Ciprian, venit acum doi ani și jumătate cu mari speranțe întru cârmuirea umililor enoriași din cele două județe, demonstrează pe zi ce trece că s-a integrat perfect în mentalul mioritic. După numeroase decizii controversate, o mixtură de lucruri bune, abuzuri și aberații, Prea Sfântul Ciprian pare încremenit în niște șabloane de care credeam că am scăpat odată cu plecarea dintre noi a înaintașului său, Epifanie Norocel.
ÎPS Ciprian a înțeles șmenurile, vanitățile, dedesubturile, interesele potentaților locali, indiferent de calitate, cultură, valoare, bună credință, bun simț sau evlavie. Și le-a exploatat din plin, fără emoție. Și-a dat seama că are balta pește!
 ips ciprian mediafax
În această linie se înscrie și sfințirea noului sediu al Parchetului Județean Vrancea la care ÎPS Ciprian a participat ca invitat de onoare. Prea Sfințitul Ciprian le-a tras procurorilor un perdaf creștinesc și le-a cerut să aibă grijă de oameni. Ce fel de grijă, nu ne-a spus! Oamenii simpli care intră în acest sediu numai cu fapte creștinești nu au ei treabă!
În sfârșit. ÎPS Ciprian a descins în fața noului sediu al procurorilor vrânceni cu o mașină clasică de teren, Toyota Land Cruiser, moștenită de la predecesorul său Epifanie. Parcată chiar lângă mașina monitorului lui Marean, ce coincidență! Sincer, mulți credeau că acest bolid scump a fost vândut, după principiul reducerii cheltuielilor și recuperării unor sume la bugetul arhiepiscopiei, așa cum a spus ÎPS Ciprian la instalare.
Dar se pare că i-a plăcut prea mult acest autoturism de lux, puternic și impunător. Poate că nu o fi fost lăsat să-l vândă de către enoriașii ”evlavioși” care au contribuit din propriile buzunare la achiziția acestui bolid, convinși că-și mai spală din păcate, mai știi? Cert este că ÎPS Ciprian îl folosește cu mândrie și fără remușcare. L-o fi dat tare cu agheasmă când a preluat toiagul și jilțul lui Epifanie? Pentru că acest autoturism de teren are o istorie nefastă. În el și-a găsit sfârșitul cel mai longeviv înalt ierarh din Biserica Ortodoxă Română, Epifanie Norocel, la începutul anului 2013, pe plaiuri vrâncene, la Panciu. Ce căuta și făcea mai-marele ortodocșilor din Buzău și Vrancea, nu insistăm. Ce-a fost, a fost. Dar grijă mare cu Toyota Land Cruiser nr. BZ 10 EPS!
sursa foto Mediafax