AcasăPoliticaLudovic Orban dă în judecată Guvernul pentru că nu a organizat alegeri...

Ludovic Orban dă în judecată Guvernul pentru că nu a organizat alegeri parțiale în zeci de localități rămase fără primari/ Printre acestea se numără și comuna Tănăsoaia

Președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, a anunțat că dă în judecată Guvernul. Motivul îl reprezintă faptul că Executivul nu a organizat, în termen legal, alegeri locale parțiale în peste 40 de localități din țară. Aceste UAT-uri nu mai au primari (conform alegerilor locale din 2020), din diverse motive (deces, demisie, decizii ale instanței), iar atribuțiile sunt exercitate, provizoriu, de către viceprimari. Guvernul trebuia să organizeze alegeri locale parțiale de mai mult timp în aceste localități, însă nu a dat niciun semn până acum că ar demara astfel de proceduri. „Democraţia presupune existenţa alegerilor libere. De peste un an de zile, Guvernul refuză să organizeze alegeri în peste 40 de localităţi în care este vacantă funcţia de primar. Există, de asemenea, şi o localitate unde a fost dizolvat Consiliul local. Dacă alegeri nu sunt, nu este democraţie. Guvernul PSDNL a devenit un pericol pentru democraţie şi calcă în picioare dreptul la vot al cetăţenilor din peste 40 de localităţi în care treburile publice sunt conduse de oameni care nu au legitimitatea votului dat de cetăţeni pentru alegerea primarului.”, a declarat Ludovic Orban. Acesta a precizat că, înainte de acțiunea în instanță, a depus o plângere prealabilă, la care Guvernul nu a transmis niciun răspuns.

Fără primar este și comuna Tănăsoaia. Fostul edil șef, Romeo Vulpe (PSD), a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Galați la 3 ani de închisoare cu suspendare și interzicerea unor drepturi, pentru ”săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele ei”.

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu