sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăActualitateLiderul PNL Costică Neaţă, audiat la DIICOT Vaslui, într-un dosar de evaziune

Liderul PNL Costică Neaţă, audiat la DIICOT Vaslui, într-un dosar de evaziune

Co-preşedintele PNL Vrancea, Costică Neaţă, audiat la DIICOT într-un mega-dosar de evaziune fiscală.  DIICOT, Politistii Serviciului de Combatere a Criminalitãtii Organizate (SCCO) Vaslui, cu sprijinul politistilor specializati în combaterea criminalitãtii organizate din Iasi, Bacãu, Galati, Bucuresti, Brasov si Covasna si împreunã cu procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crimã Organizatã si terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Vaslui, au efectuat joi, 12 martie, 54 de perchezitii la membrii unei grupãri specializate în evaziune fiscalã. La Bârlad s-au efectuat perchezitii, la familia bulibasei de Bârlad, Radian Brãtianu. Alte sase dintre perchezitii au fost efectuate în judetul Vrancea, douã fiind efectuate la Hotelul Unirea. Conform presei vrâncene, în urma descinderilor, afaceristii Bogdan Vasile, patronul hotelului Unirea din Focsani si Ion Dinitã, patronul Cazino Golesti, au fost si ei ridicati de mascati si adusi cu mandat la Biroul Teritorial Vaslui al DIICOT, pentru audieri. Vasile Bogdan se numãrã printre cei retinuti si prezentati în fata judecãtorilor vasluieni cu propunerea de arestare preventivã.

Acuzatiile procurorilor

Potrivit procurorilor DIICOT, în perioada 2012-2015, liderii grupãrii infractionale au înfiintat societãti comerciale pe numele lor ori ale unor persoane sãrace care, în schimbul unor sume modice, au constituit sau preluat firme. Ulterior, membrii grupãrii au identificat clienti, respectiv administratori de societãti comerciale, care, pentru a plãti cãtre bugetul de stat contributii cu mult reduse fatã de cele reale, doreau sã intre în posesia facturilor fiscale fictive emise de societãtile de tip fantomã, pentru a le introduce în situatia financiar-contabilã. În urma perchezitiilor, au fost ridicate documente financiar-contabile si bancare, acte privind operatiunile comerciale derulate, contracte comerciale si 27 de hard-diskuri. Prejudiciul este evaluat la 8 500 000 de lei, aproape douã milioane de euro.

Cine este patronul celui mai mare hotel din Focsani? Protejatul lui Silvian Ionescu!

Din presa vrânceanã aflãm cã Vasile Bogdan a obtinut pachetul majoritar de actiuni la fostul OJT Vrancea, în care era inclus si hotelul Unirea, în anul 1995 prin celebra metodã MEBO. Primele certificate de proprietate emise de Guvernul Vãcãroiu, în numãr de 8848, au fost depuse la privatizare în primele luni ale anului 1995; dupã ce acelasi numãr de certificate dispãruse din seifurile fostului joc GERALD la mijlocul anului 1994. A fost în arest de unde a iesit în 1997 si atunci patronul de la hotel Unirea cautã si gãseste în Bucuresti un protector în persoana unui fost general DIE acum decedat si al lui Silvian Ionescu, fost ofiter DIE, fost prefect pentru douã zile al Bucurestiului si fost sef al Gãrzii de Mediu. Împreunã cu cei doi va cumpãra în urmãtorii ani tot patrimoniul ICRAL Bucuresti care este în posesia lor si în ziua de astãzi. În campania electoralã din anul 2004 Silvian Ionescu a folosit hotelul Unirea din Focsani ca si cartier general al candidatilor Aliantei DA. Acum Bogdan este sub control judiciar în dosarul DIICOT de la Vaslui iar colegul sãu de afaceri, anchetat si el în acelasi dosar, este Ion Dinitã vãr primar si coleg de afaceri cu Nelu Panturu, nasul de cununie a lui Marian Oprisan, baron pesedist de Vrancea, titrează publicaţia vasluiană www.vremeanoua.ro

În cadrul unei conferinţe de presă de astăzi, Costică Neaţă a recunoscut că a fost audiat la DIICOT Vaslui, dar nu a dat mai multe amănunte.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu