Liderii PNL, turneu electoral intern prin filiale

0
87
Mai sunt două săptămâni până la data Congresului Național al PNL. Candidații la președinția partidului și susținătorii lor au luat la rând filialele județene pentru a-și convinge colegii să-i voteze. PNL Vrancea a primit, în această săptămână, două astfel de vizite. Mai întâi a venit un grup de lideri importanți ai PNL, din administrația locală, susținători ai lui Ludovic Orban: primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, primarul municipiului Sebeș, Dorin Nistor, dar și senatorul Răducu Filipescu, fost președinte al CJ Călărași. Aceștia s-au întâlnit cu membrii Comitetului Director Județean și au prezentat punctele importante din moțiunea ”Forța Dreptei”, cu care s-a înscris Ludovic Orban în cursa pentru prima funcție din partid.
Apoi, un alt candidat pentru șefia PNL, Viorel Cataramă, le-a trecut pragul liberalilor vrânceni. În acest caz, reuniunea liberalilor vrânceni a fost una restrânsă, la sediul partidului, doar o mică parte dintre membrii conducerii filialei județene participând la întâlnirea cu Viorel Cataramă.
Congresul Național al PNL va avea loc pe 17 iunie. Atunci se va alege noul președinte, dintre cei 3 candidați înscriși în cursă: Ludovic Orban, Cristian Bușoi și Viorel Cataramă. Filiala PNL Vrancea va fi reprezentată la congres de 105 delegați și a anunțat că susține candidatura lui Ludovic Orban.