Liberalii au boicotat ședința de constituire a Consiliului Local Focșani

0
157
Astăzi fusese programată ședința de constituire a Consiliului Local Focșani. La ședință au venit consilierii PSD, UNPR, ALDE precum și independentul Emanuel Gongu. Au participat, de asemenea, reprezentanți ai Prefecturii Vrancea, judecători, funcționari ai Primăriei, șefi de instituții publice. Pentru a fi legal constituit, la ședința Consiliului Local trebuie să participe minim două treimi dintre consilierii locali aleși pe 5 iunie. La ședința de astăzi au fost, însă, prezenți consilierii PSD-9, UNPR-2, ALDE-1 și independentul Emanuel Gongu, adică doar 13 consilieri. Au lipsit cei 8 consilieri aleși ai PNL. Două treimi din 21 înseamnă 14, astfel că nu s-a putut constitui astăzi Consiliul Local Focșani.
Misaila-Bacinschi-25062016Nici primarul ales, Cristi Misăilă, nu a putut depune jurământul. Reprezentantul Prefecturii a constatat imposibilitatea legală a constituirii legislativului focșănean și a anunțat că următoarea dată pentru desfășurarea ședinței este marți, 28 iunie.
Gestul consilierilor aleși ai PNL Focșani nu a fost explicat de către șefii partidului. Contactați telefonic, atât președintele PNL Vrancea, Cătălin Toma, cât și președintele PNL Focșani, Cristi Bălosu, nu au fost de găsit până la ora redactării acestui material pentru a oferi un răspuns. Pe surse se vorbește că fostul candidat pentru Primăria Focșani, Ion Ștefan, este plecat în vacanță în străinătate și nu se putea întoarce la timp pentru a fi prezent în această dimineață la ședința de constituire a Consiliului Local. Prin urmare, consilierii aleși ai PNL ar fi hotărât să nu se prezinte la prima ședință și să vină toți la următoarea convocare.
Matisan-PSD-CL-Focsani-2506Până acum, trei dintre consilierii aleși pe locuri eligibile în Consiliul Local Focșani au renunțat la mandat. Președintele ALDE Vrancea, Ionel Cel-Mare, fusese ales și consilier județean și consilier local. Cel-Mare a optat pentru funcția de consilier județean, fiind reales și vicepreședinte al CJ Vrancea, și a renunțat la calitatea de consilier local. Mai mult, și președintele ALDE Focșani, fost candidat la postul de primar, Lucian Vulpe, a renunțat la mandatul de consilier local iar locul său va fi luat de primul supleant de pe lista ALDE, Cătălina Lupu. Și de la PSD s-a înregistrat o renunțare la mandat, așa cum Vrancea24 v-a informat încă de acum trei zile. Este vorba de viceprimarul Gabriel Necula, reales consilier local pe 5 iunie. Acesta va fi înlocuit în CL Focșani de primul supleant de pe lista de candidați PSD, Daniel Ungureanu. Despre Necula, care a primit, recent, decizie definitivă de incompatibilitate din partea ÎCCJ, se spune că este luat în calcul pentru postul de consilier al primarului Focșaniului sau chiar de city manager/ administrator public.