La noapte trecem la ora de vară

0
998

România va trece la ora de vară în această noapte: ceasul va fi dat cu o oră înainte, la ora 03:00, care va deveni ora 04:00. Astfel, ziua de duminică va fi cea mai scurtă zi din acest an. România face parte din cele 76 de țări din lume care respectă această schimbare de oră.

”Trecerea la ora de vară nu modifică mersul trenurilor în vigoare, circulația se va efectua conform orarului prevăzut în mersul trenurilor. Trenurile operate de CFR Călători vor circula după ora actuală (de iarnă) până în noaptea de 25/26 martie a.c. la ora 03:00, care va deveni ora 04.00. După ora 04.00, trenurile vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială de vară. Trenurile operate de CFR Călători aflate în circulație după ora 03:00, care devine ora 04:00, își vor continua mersul până la stația de destinație, iar în cazul în care orele de plecare ale acestor trenuri se suprapun cu orele normale de plecare în intervalul orar 04.00 – 05.00, trenurile vor pleca în ordinea rangului. Având în vedere că şi în țările vecine trecerea la ora de vară se face în aceeași zi de duminică, 26 martie 2023, între stațiile de frontieră cu țările vecine, trenurile vor circula după graficele din mersul de tren în vigoare.”, a anunțat CFR Călători.

În luna februarie 2018, Comisia Europeană a lansat un chestionar privind eficiența schimbării orelor vara și iarna. 4,6 milioane de oameni au răspuns (inclusiv români), iar 84% dintre aceștia au fost de acord cu renunțarea la schimbarea orelor. Deocamdată, nu s-a luat nicio decizie oficială în acest sens.