Klaus Iohannis: ”Pandemia este departe de a se fi încheiat. Să menținem o atitudine prudentă și responsabilă.”

0
136

Președintele României, Klaus Iohannis, susține, la această oră, o conferință de presă la Palatul Cotroceni. Președintele a vorbit, la începutul conferinței, despre situația epidemiologică legată de virusul SARS-CoV-2. De asemenea, Klaus Iohannis a făcut referire la aspectele privind desfășurarea procesului de învățământ și măsurile de protecție în unitățile școlare. Iată o parte din ceea ce a spus președintele:

  • Am înregistrat azi, din păcate, o nouă cifră record de infectări și un număr semnificativ de decese. Pandemia e încă departe de a se fi încheiat.
  • Eliminarea unor restricții, concomitent cu apariția sezonului rece, a gripei, creează un context sensibil și generează îngrijorare. Sub nicio formă nu ne putem permite ca sistemul medical să gestioneze o dublă epidemie, de gripă și de COVID-19.
  • Au reînceput școlile. Nu peste tot școlile au beneficiat de resursele necesare pentru ca procesul educațional să fie în bune condiții. Fac apel la directorii de școli să ceară autorităților locale toate resursele de care au nevoie – suplimentarea de personal.
  • Solicit tuturor primarilor și ISJ-urilor să soluționeze cu prioritate problemele din școli.
  • Am cerut Guvernului ca, după primele două săptămâni de școală, să facă o evaluare completă și să prezinte vulnerabilitățile și soluțiile.