Klaus Iohannis: ”Este nevoie de un efort național. Situația impune măsuri suplimentare în București”

0
236

Președintele Klaus Iohannis susține, în această seară, o conferință de presă la Palatul Cotroceni. Subiectul principal al conferinței l-a constituit situația epidemiologică actuală. Președintele a vorbit de necesitatea adoptării și respectării de noi măsuri de prevenire și combatere a răspândirii virusului COVID-19. Iată o parte din declarațiile lui Klaus Iohannis:

  • Din nefericire, ca în întreaga Europă, ne confruntăm cu creșterea cazurilor de COVID. București este în scenariul roșu, alte județe sunt foarte aproape. Odată depășit acest prag, e evidentă necesitatea de noi măsuri restrictive.
  • Guvernul a stabilit metodologia și măsurile specifice fiecărui scenariu. Autoritățile locale au responsabilitatea de a le implementa.
  • E de neînțeles că, deși am văzut zilnic creșterea numărului de cazuri, la nivelul Capitalei nu a existat un plan coerent, comunicat clar, astfel încât populația să fie pregătită. Atitudinea prefectului Capitalei și modul în care a reacționat sunt inacceptabile și nu trebuie să rămână fără urmări.
  • Presiunea spitale și secții ATI a crescut la cote uriașe și acest lucru nu mai poate continua. Trebuie să acționăm acum decisiv. E nevoie de un efort național.
  • Dragi români, ducem de atâtea luni o bătălie pentru sănătatea și viața noastră. În primăvară, am reușit să reducem masiv curba infectărilor. Sunt convins că putem face din nou acest lucru.
  • Situația impune măsuri suplimentare în București. Evident că, dacă nu se oprește pandemia, atunci experții vor veni cu recomandări suplimentare, dar acum aceste măsuri care au fost decise sunt cele necesare.